Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Çocuklarınızın İzleyebileceği İngilizce Çizgi Filmler

İngilizce şarkılar dinlemek ve İngilizce çizgi filmler izlemek çocuğunuzun dil eğitimini destekleyen oldukça etkili yöntemler arasındadır. Peki hangi çizgi filmleri izletmek doğru?

 

Çocuklarınızın İzleyebileceği İngilizce Çizgi Filmler

..Çocuklarınızın İzleyebileceği İngilizce Çizgi Filmler.. Yabancı dilde çizgi film ve çocuk şovları izlemek, çocuğun sadece kelime dağarcığını artırmasına değil, aynı zamanda gerçek hayatta henüz hiç karşılaşmadığı durumlar hakkında bilgi edinmesine de olanak sağlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur, çizgi film seçiminin dikkatli ve bilinçli bir şekilde yapılması ve çocuğun davranışlarını gözlemleyerek izleme süresinin doğru ayarlanmasıdır.

Bir çocuk için çizgi film seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Pozitif duygulara sahip iyi bir hikaye olması

Hem eğitici hem de eğlenceli bir içeriği olması

Aşırı kasvetli veya tam tersi çok renkli olmaması

Ayrıca, kelime dağarcığını oluşturmasına yardımcı olmayacağından, kelime içermeyen bir çizgi film olmaması

Youtube’ta çocuğunuza izletebileceğiniz İngilizce çizgi filmler ve şovlar;

Steve and Maggie (WOW English TV):

Ana karakter – Dünya’nın farklı yerlerinde yaşayan çocuklar için profesyonel bir İngilizce öğretmeni olan karizmatik İngiliz Stephen Watts. Şovu hazırlayan ekibe göre 26 ülkeden 30.000’den fazla çocuk onlarla birlikte İngilizce öğreniyor.

CBeebies (BBC’nin sahibi olduğu İngiliz ücretsiz çocuk televizyon ağı):

İngiltere’deki okul öncesi çocuklar için en popüler YouTube kanallarından biri. Mini performanslar, çocukların katıldığı mini müzikaller ve eğitici çizgi filmler burada.

Ben and Holly’s Little Kingdom:

Herkes Peppa Pig’i tanır. Ancak yaratıcıları ortak olmasına rağmen Ben ve Holly’nin büyülü krallığını bilmez. Henüz görmediyseniz, mutlaka göz atın! Mükemmel İngiliz İngilizcesi, parlak renkler, öğretici konular. Orman krallığının sakinleri – elfler, periler, cüceler ve diğer ilginç karakterler – komik durumlara girer, deneyler yapar ve zorlukların üstesinden gelmeyi öğrenirler. Tabii ki sihir olmadan olmaz.

Treehouse Direct:

Çocuk programları ve çizgi filmler içeren Kanadalı YouTube kanalı. Burada, örneğin, “Max and Ruby” çizgi filmini bulabilirsiniz. Sakin ve ölçülü. Çok parlak renkler yok. Her bölümün konusu bir ablanın ve bir erkek kardeşin hayatından olaylara dayanıyor.

Numberjacks:

Okul öncesi çocuklar için İngiliz animasyon serisi. Bilgisayar animasyonu ve canlı performansların (çocuklar dahil) bir karışımıdır. Numberjacks kanepenin içinde (kurgusal dünya) yaşayan çok renkli 10 sayısal yaratıktır (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9). Gerçek dünyadaki çocuklardan sorun Numberjack’e bildirilir. Sorunu aldıklarında, araştırırlar ve bir çözüm bulurlar.

Gogo’s adventures with English:

Dünya’ya giden ve çocuğunuzla birlikte İngilizce öğrenmeye başlayan uzaylı dinozor Gogo hakkında bir çizgi film.

…Çocuklarınızın İzleyebileceği İngilizce Çizgi Filmler…

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu