Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>EtkinlikEtkinlik

Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı

Taş boyama doğadan bulduğumuz taşların üzerine çizdiğimiz resimler ve sonrasında renkli boyalarla boyama işlemine verilen isimdir.

Çocuklar için hem motor becerilerini hem de yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı bir sanat etkinliğidir. Bu nedenle çocukları yönlendirebileceğimiz harika bir aktivitedir.

 

Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı… Kolayca malzemelerine ulaşabileceğimiz ve sonrasında tamamen çocukların hayal güçlerine kalmış bu etkinlik için gelin hep birlikte hangi malzemelere ihtiyaç olduğuna bakalım.

Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı
Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı

Gerekli Malzemeler

Sahil kenarından ya da bahçelerde bulabileceğimiz geniş ve yassı tercihen beyaz renkli taşlar, desenleri çizmek için kalem, akrilik boya, boyayı koymak için palet, fırçalar (taşlar küçük boyda olduğu için ince uçlu fırçalar) ve desenlerin daha canlı ve kalıcılığını sağlamak için üzerine uygulanan vernik.

Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı

Yapım Aşamaları

Taş boyama için ilk adım buna uygun yassı taşlar seçmektir. Genellikle bu taş seçimi için pürüzsüz yüzeyler ve aynı büyüklükteki yassı taşlar tercih edilir. Fakat bizce bu taşlar ne kadar çeşitli olur ise o kadar hayal gücünü kullanarak farklı eserler ortaya çıkartmak mümkün olacaktır.

Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı

Uygun taşı bulduktan sonra yıkayarak temizliği sağlanmalı ve kurutma işleminden sonra taşın üstüne yapmak istediğimiz desenin taslağı çizilmelidir. Buraya çizilen desen tamamen çocukların yaratıcılığına bırakılmalı, onlara örnek resimler göstererek yönlendirmeye çalışmaktan kaçınılmalıdır.

Cocuklarla Eglenceli Tas Boyama Sanati 4

Kurşun kalem yardımıyla taslak çizildikten sonra hangi renkler kullanılacak ise bu renkler palete sıkılmalı ve su yardımı ile boyalar inceltilmelidir. Taşın boyutuna uygun fırçalar seçilerek boyama işlemi gerçekleştirilir. Boyanın kuruması beklendikten sonra deseni belirginleştirmek için isteğe bağlı çizim siyah asetat kalemiyle tekrar çizilebilir.

Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı
Çocuklarla Eğlenceli Taş Boyama Sanatı

Son olarak da çizilip boyanan taşın üstüne boyaların kalıcılığını artırmak ve renklere canlılık katmak için vernikleme işlemi yapılır. uzerinekonusalim’a göre, bu son işlem için vernik kullanılacağı gibi bunun yerine şeffaf oje de tercih edilebilir.

Balıkesir Sanatseverlerine Unutulmayacak Deneyim!//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu