Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Çocuklarla Evde Yapılacak Aktiviteler

Çocuklarınızla evde geçirdiğiniz zamanın daha verimli ve bir o kadar eğlenceli olması için hazırladığımız etkinlik önerilerini incelemeye ne dersiniz? İşte çocuklarla evde yapılacak aktiviteler…

Çocuklarla Evde Yapılacak Aktivite

Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz Yaratıcı Aktiviteler

 

Tamir Etme:

Çocuğunuzla birlikte bozulmuş ya da aksayan bir cihazı tamir edebilirsiniz. Herhangi bir tehlike yaratmamak adına sivri uçlu ve ağır aletleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Pili bitmiş bir kumandanın pilini değiştirmek bile onlara yaratıcılıklarını geliştirme, motor becerilerini ve bilişsel gelişimlerini güçlendirmeleri açısından fayda sunar. Onlarla tamir ve tadilat yapmak için başlangıçta oyuncak setlerden faydalanabilirsiniz. Önce hangi oyuncak alet nasıl ve ne için kullanılıyor bunu öğrettikten sonra ve yaşı biraz daha ilerledikçe bu aletlerin gerçeklerini kontrollü bir biçimde kullanmaya geçebilirsiniz.

 

Yemek Yapma: 


Çocuklarla mutfakta vakit geçirmek önemli ve eğlencelidir çünkü çocuklar yemek yaparak mutfağa ilgi duyabilir ve ilerleyen yaşlarda ihtiyaçlarını siz veya bir başkası olmadan gidermeyi öğrenebilir. Küçük yaşlarda mutfağa girmek ince motor becerilerini de geliştirir. Yemekte kullanılacak malzemenin miktarını ayarlamak, kaç yumurta kullanılacağını belirlemek matematiksel gelişimi de destekler. Çocuklar gram, mililitre gibi kavramlarla yemek yaparken tanışabilirler, oran orantı gibi kavramları da öğrenmeye başlayabilirler.

 

Bitki Bakımı: 


Çocuğunuzla birlikte mevsiminde, saksısına sığmayan bir bitkiyi daha büyük bir saksıya geçirebilir; yeni aldığınız bitkinin bakımını yapabilir veya evdeki bitkilerinizi birlikte sulayabilirsiniz. Aktif olarak gerçekleştirilen bahçe işleri, sorumluluk bilincinin gelişmesine ve iş ahlakı gibi kavramları öğrenmelerine katkı sağlar. Ayrıca, mevsimlerin işleyişinin anlaşılmasına destek olarak doğayı gözlemleme yetisini besler.

 

Bitki Bakımı: 

 

Sanatsal Aktiviteler: 


Çocuğunuzun küçük yaşta sanata ilgi duyması yeteneklerini keşfedebilmesi açısından önemlidir. Bu nedenle onunla birlikte resim saatleri düzenleyebilirsiniz. Resim yapmak motor becerilerini geliştiren aktivitelerdendir. Resim yapmanın yanı sıra birlikte şarkı söyleyip, karaoke akşamlarıyla keyifli dakikalar geçirin.

 

Kitap Okuma Saatleri: 


Gelişim çağındaki çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ilerleyen yıllarda bu davranışlarını sürdürebilmelerine yardımcı olur. Bu nedenle her gün veya günaşırı birkaç saat kitap okuma saatleri düzenleyebilirsiniz. Bu saatlerde siz de aile üyeleri olarak çocuğunuzla birlikte kitap okuyun. Bu davranışın pekişmesine rol model olarak destek olun.

 

Deney Yapma: 

 

Basit düzeyde birkaç malzemeyi bir araya getirerek eğlenceli deneyler yapabilirsiniz. Deneye başlamadan önce nasıl bir deney yapacağınızı ve bu deneyle neyi hedefleyeceğinizi belirlemelisiniz. Bunun için eğitici kitaplardan destek alabilirsiniz. Gerekli malzemeleri edindikten sonra da deneyi belirli bir sıralama doğrultusunda gerçekleştirmelisiniz. Farklı deneyler yaparak, deneylerin sonuçlarını gözlemlemesini sağlayın. Aynı zamanda çocuklarınızın bilime ilgilerini artırabilir ve öz güvenlerinin gelişmesini destekleyebilirsiniz.

 

Deney Yapma: 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu