GündemSiyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “31 Mart Bir Dönüm Noktası”

Erdoğan, Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi ve Gelecek Döneme Yönelik Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “31 Mart Bir Dönüm Noktası”

Cumhurbaskani Erdogan 31 Mart Bir Donum Noktasi 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “31 Mart Bir Dönüm Noktası”

Ankara’da balkon konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, milletin sandık yoluyla siyasetçilere mesajını ulaştırdığını vurgulayarak, “31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır” dedi. Yerel seçimlerden bekledikleri neticeyi alamadıklarını ifade eden Erdoğan, “Seçim sonuçlarını analiz edeceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız” sözleriyle önümüzdeki sürece ilişkin kararlılık ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, milli iradedir”

“31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini, demokrasimize yakışır bir olgunlukla hamdolsun, tamamladık. Seçimler, demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder. Bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, milli iradedir. Seçim maratonunda kazanan; adaylardan önce Türkiye olmuş, milletimiz olmuş, uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur.”

“Yerel seçimlerde istediğimiz neticeyi alamadık”

Erdoğan, seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehirlerimize, mahallelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını dileyerek, “Yerel seçimlerde istediğimiz neticeyi alamadık. Partimizin organlarında seçim sonuçlarını açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız. Ama hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz”

Erdoğan, Türkiye’nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre olduğunu belirterek, “Milletimizin ve ülkemizin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz. Deprem bölgesinin yeniden ihyası ve ekonomideki sıkıntılarımızın giderilmesi başta olmak üzere ülkemizin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz” dedi.

“Bir zulüm varsa zalimlerin karşısında dimdik duracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da eser ve hizmet siyasetimizle farkımızı ortaya koyacağız. Milletimizin her bir ferdinin refahını, huzurunu, güvenliğini ve umutlarını artırmak için durmadan, dinlenmeden koşturacağız. Mazlumlara sahip çıkacak, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşacak, nerede bir zulüm varsa zalimlerin karşısında dimdik duracağız” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Haber: Bülten

Ahmet Akın Seçim Sonrası Güne Şükür Namazı İle Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu