YaşamEkonomiİlçe Haberleri

El Sanatlarıyla Ev Ekonomisine Destek

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi-BALMEK işbirliğiyle düzenlenen bir kurs, tığ işi çanta üretimiyle dikkat çekiyor.

El Sanatlarıyla Ev Ekonomisine Destek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi-BALMEK işbirliğiyle düzenlenen bir kurs, tığ işi çanta üretimiyle dikkat çekiyor. Kursa katılan 40 kadın, tığ işi tekniği kullanarak çeşitli renklerde ve desenlerde çantalar üretiyor. Ürettikleri çantaları satarak ev ekonomilerine katkıda bulunan kadınlar, emeklerini sergilemek için yıl sonunda bir sergi düzenlemeyi planlıyorlar.

Usta öğretici Nuray Tosun, kursun oldukça verimli geçtiğini belirtiyor ve üretilen çantaların ilgi gördüğünü ifade ediyor. Bazı kursiyerlerin ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağladığını dile getiren Tosun, kadınların el emeği ürünlerini sergilemek için sabırsızlandıklarını söylüyor. Kursun sonunda düzenlenecek olan serginin, kadınların emeklerini topluma tanıtmak ve satışlarını artırmak için önemli bir fırsat olacağını vurguluyor.

El Sanatlarıyla Ev Ekonomisine Destek

Bu tığ işi çanta kursunun, kadınların el becerilerini geliştirme ve ekonomik özgürlüklerini artırma amacıyla düzenlendiği belirtiliyor. Katılımcılar, tığ işi tekniğini kullanarak yaratıcı ve estetik açıdan çekici çantalar üretirken aynı zamanda kendi yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı buluyorlar. Bu tür kursların kadınların toplumsal ve ekonomik hayata katılımını desteklediği ve yerel ekonomilere de olumlu katkı sağladığı biliniyor.

 

 

Haber: Bülten

Romantizm ve Olgunluk Arasındaki Denge

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu