GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ‘de

SON DAKİKA !  Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ‘de . SON DAKİKA ! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar İle  Ortak Basın Toplantısı Düzenliyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ‘de

 

Cumhurbaskani Erdogan Kktc De 1

 

Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelen Erdoğan, görüşme sonrası açıklama yapıyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan;

 

Türk millerine yakışır bir şekilde seçimlerimiz gerçekleşti. 5 sene daha ülkeme hizmet etme görevini üstlendim. İlk yurt dışı ziyaretimizi KKTC’ye gerçekleştirerek geleneğimizi gerçekleştirdik. Buradan Azerbaycan’a geçiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür ediyorum. Yaptığımız görüşmelerde tüm konuşları ayrıntıları ile ele aldık. Elektrik sorunu ile ilgili Türkiye’den KKTC’ye elektrik naklinin sağlanması önemli adımımız olacak. Ayrıca Kıbrıs’ta artık elektrik kesintisi sorunu kalmayacak. Kıbrıs meselesinde KKTC sonuç odaklı adım izlemiştir. Kıbrıs Türkü asla azınlık olmadı olmayacak.

Kimsenin bir 50 sene daha kaybetmeye hakkı yoktur. Böylece müzakere masasına geri dönülecekse bunun yolu KKTC’nin tanınmasından geçmekte. Sonuç odaklı vizyon bundan ibarettir. Bugün Kıbrıs meselesinin doğu Akdeniz boyutunu da ele aldık. KKTC’nin haklarını korumaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk tarafının sunduğu somut öneriler hala masada. Ayrıca atılan vizyoner adımlarımız karşılıksız bırakıldı. Garantör ülke olarak diyaloğa öncelik verdik. Silahlanmaya girişenler bunu iyice hesaplamalıdır. Adadakilerin huzur ve güvenliği bizim huzur ve güvenliğimiz demektir. KKTC’ye katkılarımızı devam ettireceğiz. Derinya bölgesinde 1192 adet sosyal konutun inşasına başlıyoruz. Çift yönlü elektrik kablo döşenmesi önceliğimiz arasında. Ayrıca 630 kilometre ana yol yaptık. Bununla birlikte 5 ayrı yol inşası sürüyor. Türkiye’den getirdiğimiz suyu çiftçilerin hizmetine sunacağız.

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar:

 

Demokratik bir anlayışla, yüksek katılımla seçimi kazanmış ve şu an bizimle bir aradadır. İlk ziyaretinizi KKTC’ye yapıyorsunuz. Bunun anlamı büyüktür. Çünkü siz hep KKTC’ye hep sahip çıktığınızın ve çıkacağınızın mesajını veriyorsunuz. Türkiye Yüzyılı’na girerken büyük önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına adım atarken sizlerin duruşu ile mazlum milletlere sahip çıkacağının mesajının verilmesi ile bizler de umutlanıyoruz. Ayrıca son 21 yılda anavatan Türkiye Cumhuriyeti büyük dönüşüm gerçekleştirmiştir. 13. cuhurbaşkanı olarak aramızda olmanız bizlere güç vermektedir. Bu saatten sonra eskiye dönemeyiz çünkü ortaya yeni bir siyaset çıkmıştır. Tarihi konuşmanızla bizlerin gönlünde taht kurdunuz.

 

 Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu