Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinliksinema

Seyahat Tutkunlarına Film Önerileri

İzlerken uyandırdıkları duygu ve düşüncelerle dünyanın en güzel lokasyonlarını keşfedebilirsiniz. İşte karşınızda seyahat tutkunlarına film önerileri

 

Seyahat Tutkunlarına Film Önerileri

Seyahat Tutkunlarına Film Önerileri

Eat, Pray, Love, IMDb: 5.8

Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor.

Filmin geçtiği şehir: İtalya, Hindistan ve Bali

V for Vendetta, IMDb: 8.2

Natalie Portman’ın başrolü üstlendiği 2006 yapımı bilimkurgu-aksiyon türündeki filme, 2020 yılının İngiltere’si set oluyor. Son derece baskıcı bir rejimle yaşanan ülkede halk çeşitli yasaklarla idare edilmektedir. Bu şekilde yönetilen ve korkuyla sindirilmeye çalışılan halk giderek şiddet yanlısı bir konuma gelmeye başlar. Fakat Guy Fawkes sureti altındaki V adında maskeli bir adam, İngiltere halkını 5 Kasım Guy Fawkes Günü’nde Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder ve totaliter rejime bir ateş fişekler.

Filmin geçtiği şehir: Londra

Seyahat Tutkunlarına Film Önerileri

Notting Hill, IMDb: 7.1

Birleşik Krallık ’ta geçen 1999 yapımı film, ünlü bir film yıldızı ile bir kitabevi sahibi arasında geçen aşkı konu almaktadır. Tüm sinema tarihinin en bilinen romantik komedilerinden biri oan Notting Hill’e, Londra’nın en güzel caddeleri ev sahipliği yapmaktadır. William Thacker’ın boşandığından beri bir aşk hayatı olmamıştır. Ayrıca aşk hayatı, ünlü film yıldızı Anna Scott’un William’ın kitabevine gelmesiyle yön değiştirir. Ayrıca arka arkaya yaşanan komik olaylarla da ikilinin arasında romantik bir ilişki başlar.

Filmin geçtiği şehir: Londra

Before Sunrise, IMDb: 8.1

Richard Linklater, konuşma ve gezinme üzerine yarattığı sinema üçlemesinin ilkidir. Ayrıca bu filmde Ethan Hawke ve Julie Deply’nin Viyana’nın büyüleyici sokaklarında saatlerce dolaşırken flört edip aralarında geçen derin sohbetleri konu almaktadır.

Filmin geçtiği şehir: Viyana

 

Ayrıca buraya da göz atabilirsiniz.

 

 

Bu içerik www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Her Kadının İzlemesi Gereken Filmler « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu