Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Cazın Üç Önemli İsmi İstanbul’da

Cazın üç önemli ismi müzikseverlerle İstanbul’da buluşuyor!

 

Cazın Üç Önemli İsmi İstanbul'Da

Cazın Üç Önemli İsmi İstanbul’da!

Şehre 30 yıldır cazla buluşturan İstanbul Caz Festivali, bu yıl 7-19 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenleniyor. Şehrin en güzel mekanlarına yayılan festival bu sene de boğaz esintileriyle caz tınılarını buluşturacak ve İstanbullulara unutulmaz akşamlar yaşatacak.

Festival, Afro-pop’un çığır açan sesi Fatoumata Diawara, cazdan blues ve folka uzanıyor. Ayrıca güçlü vokaliyle Lizz Wright ve “çağdaş cazın en güzel seslerinden” Güney Kore’nin yıldız ismi Youn Sun Nah Quartet’iİstanbul Boğazı’na karşı dinlemek isteyen müzikseverleri Robert Kolej Konak Teras. The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus’a bekliyor.

Robert Kolej – Konak Teras, 14 Temmuz Cuma

Youn Sun Nah Quartet’ten önce ise sahnede Türkiye’de caz vokaline hem vokal tavrı hem de ses rengiyle yeni bir soluk getiren şarkıcı ve söz yazarı, aynı zamanda da Robert Kolej mezunu olan Deniz Taşar sahnede olacak. 

The Marmara Esma Sultan Yalısı, 17 Temmuz Pazartesi

Sesi ve dokunaklı şarkı sözleriyle caz, blues ve Afrobeat unsurlarını ustalıkla birleştiriyor. 2011’deki güçlü çıkışını sağlayan Fatou ve 2018 tarihli Fenfo albümlerinde toplumsal sorunlara değinmiştir. Ayrıca aşk dolu pozitif fikirlerden ödün vermeyen Diawara, şarkılarında insanı en yalın hâliyle anlatıyor. FatoumataDiawara şarkılarını, Mali’nin resmi dili olan Bambaraca ile söylüyor. HerbieHancock, BobbyWomack, Flea ve David Crosby gibi isimlerle sahneye çıkıp kayıtlara girmiştir. Ayrıca Brit-pop efsanesi Blur’un solisti DamonAlbarn’ınAfrica Express projesinde de yer almıştır.

Sultan Park Swissotel The Bosphorus, 18 Temmuz Salı

Lizz Wright, Grace albümündeki birleştirici diliyle övgü aldı. Ayrıca festival dinleyicisini 18 Temmuz Salı akşamı Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus’ta SnocOutdoorFurniture gösteri sponsorluğunda konser gerçekleştirecek.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu