Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tedbirleri Artıracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tedbirleri Artıracağız”

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu gün İzmir’den yaptığı salgın yeniden şiddetlendi açıklaması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da artan Koronavirüs vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Gevşeme Vaka Sayılarında Yükselmeye Neden Oldu

Kovid-19 vakalarının artmasıyla ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreç başladığında sürekli uyarılar, ikazlar yapıldığını belirterek, “Fakat ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat edilen dönemlerde veya illerde vaka sayılarının düştüğünün görüldüğünü, biraz gevşetince başta Ankara ve İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını kaydetti.

2020 09 18 Cuma 02

“Salgınla Mücadelede İşi Sıkı Tutmak Zorundayız”

Ölüm sayılarının 64-65’e kadar artmasının önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vaka sayılarında 1700-1800’lere kadar bir çıkışın olduğunu gördük. Tabii mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Onun için de Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız bu konudaki tedbirlerini artırmak durumunda. Bizler de özellikle gerek toplum taşım araçlarında olsun gerek düğün, nikâh, restoran vesaire buralardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hâle getirdik” dedi.

“Tedbirleri Keyfimizden Yapmıyoruz”

Uyarıların da sıkılaştırıldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçişleri Bakanlığımızın da yapmış olduğu açıklamayla buralardaki uyarılarımız daha sıkı bir durumda. Bunu yapmak konumundayız. Çünkü bunları biz keyfi yapmıyoruz. Bunlar zevkimizden olan şeyler değil. Sadece halkımıza olan özellikle duyarlılığımızdandır. Halkımız bu noktada herhangi bir sıkıntı yaşamasın, bundan dolayıdır” şeklinde ki cümlesi ile tedbirlerin arttırılacağına işaret etti.

Haber: Kamil Akyürek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının tümü ve ayrıntılar için burayı tıklayabilirsiniz

 

.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu