GündemTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye YPG/PKK Tepkisi: Terör Örgütlerine Silah Yardımı Yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye YPG/PKK Tepkisi: Terör Örgütlerine Silah Yardımı Yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajın tamamı yayınlandı. Röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör örgütlerine yapılan yardımlarla ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de ABD de NATO müttefikleriyiz, terör örgütlerine böyle yardım ediliyorsa bu bizi üzer ve bunu söyleriz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul görüşmeleri için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkevi binasının açılışının yanı sıra Amerikan CBS televizyonuna da kapsamlı bir röportaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın röportajının tamamı bugün yayınlandı.

TERÖRLE İLGİLİ SÖZLERİ DAMGA VURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına, terör örgütleri hakkındaki ifadeleri damga vurdu. Erdoğan, ABD’nin terör örgütlerine yardım yapmasının Türkiye’yi üzeceğini belirterek, “Biz de ABD de NATO müttefikleriyiz, terör örgütlerine böyle yardım ediliyorsa bu bizi üzer ve ayrıca bunu söyleriz” ifadelerini kullandı.”

20 YILDIR BÖLGE GÜVENLİ HALE GELMEDİ

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’nin Afganistan’dan ayrılmasının bölgeyi daha emniyetsiz hale getirdiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:”20 yıldır Amerika’nın burada kalışıyla bölge güvenli bir hale gelmedi ki… Tam aksine, bölge her geçen gün ciddi manada kan kaybetti. Biz burada bine yakın elemanımızla havalimanının korunması konusunda görev icra ettik. Bize en sonunda havalimanının korunması teklifi geldiğinde Brüksel’de Sayın Biden’la bunları konuştuk. Bizim böyle bir görevi üstlenebileceğimizi kendilerine söylediğimde, “Üç şeyi de isteriz” dedim. Bunun birisi lojistik destek.

Lojistik destekten talebimiz, idari ve malidir. Bir diğer adım da özellikle şu an ellerinde bulunan silah, mühimmat vesaire bunların Türkiye’ye devridir. Ama öyle şeyler oldu ki tam aksine Karzai Havalimanındaki tüm silahların mühimmatların, araçların hepsi Taliban’a verildi.Şu anda da Taliban orada Amerika’nın silahlarıyla hareket ediyor. Bu gerçekleri de tabi görmek gerekir. Fakat biz bazı şeylere de alıştık. Aynı şekilde Türkiye’ye saldıran terör örgütleri de maalesef Amerika’dan çok ciddi silah, mühimmat desteği aldı. Bu, geçmiş hükümette de aynı şekilde oldu, şu anda da aynı şekilde oluyor. Öncelikle PKK/YPG/PYD terör örgütlerine bu tür silah desteklerinin verilmemesi gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu