EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjdeli Haber

Emekli maaşlarına yapılan artışlarla ilgili önemli açıklamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjdeli Haber

Cumhurbaskani Erdogan Aile Ve Genclik Bankasi Projesini Baslatiyoruz 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan’Dan Emeklilere Müjdeli Haber

Yüzde 5 Ek Artış Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe imkanlarını zorlama pahasına da olsa emeklileri asla darda bırakmadıklarını belirterek, memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki farklı artışları dengelemek adına yeni bir adım atacaklarını açıkladı. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 artış yapılacağını müjdeleyen Erdoğan, böylece Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranının yüzde 42,6’ya yükseldiğini ifade etti.

Temmuz Ayında Eşitleniyor

Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yapılacak artışlarla birlikte tüm emeklilerin maaş artışlarının eşitleneceğini vurguladı. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı olmadan emeklilerin yıllık maaş artış oranlarının temmuz ayında dengeye kavuşacağını belirtti.

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin Lira Oldu

Sosyal devlet ilkeleri gereği emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkaran Erdoğan, ekonomi yönetiminin orta vadeli programda bu artışları öngördüğünü ve hazırlıklarını buna göre yaptığını söyledi. Meclis onayını aldıktan sonra artışların bir an önce emeklilerin maaşlarına yansıtılmasını isteyen Erdoğan, böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağın emeklilerin istifadesine sunulmuş olacağını ifade etti.

2024 Emekliler Yılı İlan Edildi

Kabinede alınan bir diğer kararla 2024’ün “emekliler yılı” olarak ilan edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, amacın bu vesileyle emeklilerin hayat kalitesini artırmak, sosyal hakları genişletmek ve özel hizmetler sunmak olduğunu belirtti. Sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sunulan hizmetlerin emeklilere hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjdeli Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Büyük ihtimalle pazar günü büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu