Gündemİlçe Haberleri

CUNDALILAR DÜZENSİZ GELİŞMEYE İSYAN ETTİ

Cunda Adası sakinleri Ada’da her geçen gün daha fazlası açılan işletmelerin, ikamet sahibi kişilerin yaşam alanlarını daralttığını ifade eden bir metin yayınlayarak dertlerini anlattı. Yayınlanan metinde şikayet konusu arz edilirken Ada sakinleri yaşadıkları mağduriyet adına imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

 

“İşgalci işletmeler yüzünden evlerimize rahatça girip çıkamıyoruz ”

 

Alibey (Cunda ) Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği tarafından paylaşılan şikayet metninde ifade edilenler şu şekilde;
“Ülkemiz kültürel olarak değerli tatil beldelerinden biri olan Ayvalık İlçesi’ne bağlı Cunda Adası’nın kontrolsüz ve sistemsiz büyümesi son yıllarda biz ada sakinlerinin hayatlarını kötü bir şekilde etkiler oldu. Geleneksel ada hayatımızı ciddi şekilde aksatan hatta yaz aylarında evlerimize bile rahatça girip çıkmamızı engelleyen işgalci işletmelere ve her boş bulduğu yere aracını park edenlere yaptırım uygulanmasını, küçük adamızın kapasitesini zaten fazlasıyla aşmış olan otel-bar-kafe-restoran tarzı işletmeler için yapılan ya da yapılacak olan yeni ruhsat başvurularına kısıtlamalar getirilmesini talep ediyoruz.

 

“Değerli mahalle kültürümüz silinip atılıyor”

 

Cunda Adası’nın dar sokaklarına her gün yeni bir işletme açılması ile değerli mahalle kültürümüz de silip atılmaktadır. Bireysel şikayeteler arttıkça hiç alışkın olmadığımız gerginlikler yaşamaya başladık. Eskiden adamıza gelen misafirlere kapımızın önünde kahve ikram ederken şimdi onlarla tartışır olduk. Son yıllarda hiçbir yetkili kurum şikayetlerimizi ciddiye almıyor. Her geçen gün büyüyen bu sorunumuz adına gerekli düzenlemeler yapılsın adanın yerli halkının sesi duyulsun. Cunda hepimizin olabilir ama bizler de burada 1 asırdır mutlu yaşıyoruz. Öncelikle bizlere saygısı olmayan ve bizleri artık evlerimizi terk edip başka yerlerde yaşamak zorunda bırakacak olan düzensizliğe ve sistemsizliğe çözüm bulunmasını, yetkili kurum ve mercilerin bu konular ile ilgili acil ve etkili yaptırımlar uygulamalarını şiddetle arz ediyoruz. ”
HABER MERKEZİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu