GündemSiyaset

DAĞ “DÖRT BENZEMEZ BİR ARADA”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Balıkesir’de bir dizi ziyarette bulundu. AK Parti İl Başkanlığı’nda önemli açıklamalarda bulunan Dağ, esnaf ziyaretinin ardından Sındırgı ve Bigadiç’te seçim çalışmalarına katıldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP listelerinden HDP’lilerin Belediye Meclislerine gireceğini söyledi. Dağ konuyla ilgili, “Biz yaptığımız değerlendirmelerde CHP’nin belediye meclis üyesi listelerinde HDP’lilerin de olduğunu gördük. Tabi bunlar daha önce ceza almış, para cezası ödemiş ya da yasal olarak meclis üyesi olmalarında herhangi bir engel olmayan kişiler. Ama bu durum etik olarak siyaset zeminine uygun değil” dedi.

“DÖRT BENZEMEZ BİR ARADA”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “CHP ve İYİ Parti’nin de yapmış olduğu ittifak çok açık bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Vatandaşlarımız şunu düşünsün; belediyeleri karşı ittifak aldığında bu belediyeleri kimler yönetecek? Asıl önemli soru işareti burası. Şu anda bir karşıtlık üzerinden, dört benzemez yani hiçbir ideoloji bakımından benzemeyen dört parti bir araya geliyor. Bu AK Parti karşıtlığı. AK Parti ve MHP’yi çekince bunları bir araya koyalım ve belediyeyi yönetmesini isteyelim. Nasıl yönetecekler? Böyle bir şehir nasıl yönetilecek?” dedi.

“AÇIK MİKROFON OLAYI’’

MERHABA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in sorusu üzerine CHP Edremit İlçe Mitinginde mikrofona yansıyan ‘Kürdistan’ söylemini de değerlendiren Dağ şu ifadeleri kullandı; “Edremit’te yaşanan olan aslında Türkiye nezdinde bir ahvaldir. Bu ahval, ülkenin menfaatine vallahi de billahi de değildir. Bu durumda gerçekten milletimizin doğru karar vermesi lazım” dedi.

“ONLARA MI DÜŞMÜŞ?

Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Yenikapı’daki mitinge 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını söylemesinin ardından yabancı kaynakların bunu yalanladıklarının hatırlatılması üzerine Dağ şu ifadeleri kullandı; “Bu rakamları açıklamak onlara mı düşmüş. Önemli olan orada bir heyecan ve coşkunun olup olmadığı. Onların istediği Tayyip Erdoğan’ın halk gücünün zayıflamış olduğunu görmek. Onu da görmeyince elbette bundan rahatsız oldular” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Binasında yapılan ziyarette AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a hediye takdim edildi. Daha sonra esnaf ziyaretleri yapılarak esnafın dilek ve temennileri dinlendi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu