GündemKöşe Yazıları

DEDİKODU KÖŞESİ ŞUBATIN DEDİKODULAR – 2

Şubat ayı sosyal medya dedikodularına bu yazımızda da devam ediyoruz.

Bakalım bu hafta sosyal medyada neler konuşulmuş?

DEDİ : Duyumlarıma göre Avrasya Tüneli ve Yeşil Sivri Biber kapışıyormuş. Tünel geçiş ücreti otomobil 32.10 TL; Yeşil Sivri Biber kg 22,90 TL…

KODU: Bu kapışmanın sonucunu benim gibi tüm vatandaşlar merak ediyor. Bahis şirketleri harekete geçip bu kapışmayı programlarına alabilirler bence…

DEDİ: Gurbetçi bir vatandaşımız arabasının arka camına yazdırmış. Cumhurbaşkanına ithafen diyor ki “50 yıl önce sen olsaydın biz gurbette olmazdık.”

KODU: İyi güzelde arkadaşım 50 yıl önce yoktu ama 17 yıldır var ve iktidarda. Dönsene o zaman vatanına. 17 yıldır hala neyi bekliyorsun? Bu insanları anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Allah akıl fikir versin.

DEDİ: İlber Ortaylı hocamızı tanımayan yoktur malumunuz. Hele o acı var mı acı sözlerini bilmeyeniniz var mı. O acı sözlerden birinde şöyle demişti “Hangi müslüman ülkesine baksan; fakirlik, kaos, işkence, zulüm, kin,nefret ve cahillik almış başını gidiyor. Ve liderleri de saraylarda yaşıyor.”

KODU: Hey gidi benim okumuş hocam heyyyyy… İyi dedin hoş dedin seni çok seviyoruz. Sen şimdi o cahil dediğin toplumun liderinin sarayında görev yapan Kültür ve turizm Bakanlığında iyi ki danışman oldun ve kitaplığını da iyi ki bu cahil toplumun liderinin sarayına bağışladın. Yaptığın bu danışmanlık sayesinde bu millet cehaletten kurtulacak. Allah senden razı olsun…

DEDİ : İçinizde bilenleriniz vardır belki; Yusuf Has Hacip, meşhur Kutadgu Bilig Siyasetnamesini yazan kişi. Bir dost sohbetinde diyor ki “Helalin adı kaldı onu gören yok.Haram kapışıldı doyan yok.”

KODU : Artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki geçmişte sahtekarlık olarak adlandırılan haram olarak gördüğümüz şeyler günümüzde helal olarak görülür oldu. Eskiler bilirler mahalle sütçülerimiz vardı. Sırtlarına içi süt dolu güğümlerini alıp başlarlardı sokak sokak dolaşıp süt satmaya. Ben o sütlerle büyüdüm. Tabi her meslekte olduğu gibi bu meslekte de sütün içine su katıp malzemeden çalan uyanıklar vardı. Bizlerde sulu süt içer üzülürdük. Peki ya şimdi? İçtiğimiz sütler ya pastörize ya da kanserojen. Gerçi artık kanser etmedik bir doğal ürün mü kaldı? İşte bu zamanları yaşayınca insan geçmişteki sulu sütü özlüyor ve aklına Yusuf Has Hacip’in sözü geliyor. Helalin sadece adı kaldı gören yok. Biz harama da tamam diyeceğiz ama az insaflı olun. En azından sulu süt gibi olsun kanser etmesin… Yoksa ben çoktan geçtim saf süt içmekten!

DEDİ : Sosyal medya fenomeni bir abimiz Doktor Jivago takma ismi ile diyor ki “Seks kaseti olan bundan sonra geçmişten ders alıp siyasete girmesin. Millet g…tünüzü görmesin diye verdiğiniz tavizler yüzünden memleket batıyor.Biz g…tümüz açıkta geziyoruz.”

KODU : Ne diyim doktor Allah kimsenin g….tünü açıkta bırakmasın.Hazır seçim maratonu başlamışken ben siyasette bir yerlere aday olanlara ulaştırayım.Varsa bir yamuğunuz yol yakınken geri dönün. Hayır kendinizle birlikte milleti de yakmayın.Ben elçiyim. Doktor Jivago öyle diyor…

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu