Gündemİlçe Haberleri

Denizde Ölümle Yüzyüze Geldi

Denizde Ölümle Yüzyüze Geldi. Balıkesir’in körfez bölgesinde denize giren bazı vatandaşlar ölümden döndü. Sabah saatlerinde güvenlik bariyerlerini aşarak yüzmek isteyen vatandaşı çevreden gelen ihbar kurtardı.

 

Denizde Olumle Yuzyuze Geldi
Denizde Ölümle Yüzyüze Geldi

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Zeytinli Altınkum kule’de denize giren bir vatandaş boğulma tehlikesi yaşadı. Güvenli yüzme dışına çıktığı belirlenen vatandaşın yardımına Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran ekipleri koştu.

 

Denizde Olumle Yuzyuze Geldi 1

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri sahillerde can güvenliğinin sağlanması için çaba sarf etti. Yaz boyunca çalışmaları sürecek olan ekipler bugüne dek pekçok boğulma tehlikesi geçirenlerin yardımına koştu.Dahası,ekipler bugünde Zeytinli bölgesinde güvenlik alanı dışına çıkan bir vatandaşı kurtardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı ve cankurtaran ekiplerinin anlık müdahalesi ile ekipler, vatandaşı kıyıya çıkardı. Ardından, ambulansa alınan vatandaşı sağlık görevlileri hastaneye ulaştırdı.

Edremit Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion’dur. MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulan bir şehirdir. Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında; Edremit’te Kaymakam olan Hamdi Bey,işgal kuvvetlerinin arzusu üzerine görevinden azil edilir. Hamdi bey Burhaniye’de bulunan eniştesinin yanına yerleşir. 15 Eylül 1919’da Burhaniye’de kurduğu Kuvâ-yi Milliye teşkilatı ile Akbaş Baskınını düzenleyerek, ele geçirdiği çok sayıda silah ve mühimmatı Anadolu’ya aktarmıştır. 17 Şubat 1920 tarihinde Yunan işbirlikçisi çeteciler (Ahmet Anzavur ve adamları) tarafından şehit edilmiştir. 797 gün işgal altında kalan Edremitliler birçok tehlikeler geçirmiştir. 9 Eylül 1922 günü, düşmanı kovalayan Türk süvarilerine kavuşmuş ve onları bağrına basmıştır. Bu gün her yıl parlak törenlerle Kurtuluş Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu