Özel Haberlerİlçe Haberleri

Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü Kuran Balıkesir

Balıkesir, geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat depreminin ardından hala ayakta duran bir dayanışma örneği sergiliyor. Depremin yaralarını sarmak için seferber olan Balıkesirli vatandaşlar, özellikle öğretmen Burcu Atasoy gibi gönüllülerin öncülüğünde bir araya gelerek depremzedelere yardım eli uzatıyor.

Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü Kuran Balıkesir

Deprem Bolgesine Gonul Koprusu Kuran Balikesir 1
Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü Kuran Balıkesir

Öğretmen Burcu Atasoy, aynı zamanda Engelsiz Şehir Balıkesir Meclis ve Yönetme Kurulu üyesi, Balıkesir Kent Konseyi ve Kadın Meclisi üyesi olarak aktif rol alarak depremde ve deprem sonrası da yardım faaliyetleri sürdürüyor. Merhaba Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, depremin ardından Balıkesir’in nasıl bir yardım organizasyonu sağladığını ve yaşadığı deneyimleri paylaştı.

Deprem Bolgesine Gonul Koprusu Kuran Balikesir 2
Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü Kuran Balıkesir

Depremzedeler İçin Organizasyon: Birlikte Güçlüyüz

Atasoy, Balıkesir’e gelen depremzedeler için organizasyonu şu şekilde sağladıklarını belirtti: “Organizasyonun içerisinde gönüllü olarak çalıştım. Afet Koordinasyon Merkezi’nden belgelerini tamamladıktan sonra kayıt için okulumuza başvurdular. Çocuklarıyla ilgili eğitim masraflarını, okul ve Milli Eğitim adına biz üstlendik. Kırtasiye, kıyafet ve gıda yardımı adına ne yapılabiliyorsa karşılamaya çalıştık. Özellikle engelli çocukları varsa onlarla ilgili yönlendirmelerde bulunduk. Bir engelli depremzede vardı. Çok güzel müzik aleti çalışıyordu. O öğrencimizi Güzel Sanatlar Lisesi’ne yazdırdık. Servisini ayarladık.”

Depremzedelere Yardım: Birlikte İyileşiyoruz

Depremzedelere yönelik yardımların dağıtımını anlatan Atasoy, “Öncelikle Valilik aracılığıyla illerde koordinasyon merkezleri kuruldu. Ayrıca yerel yönetimlerce, ilçe belediye yönetimleri ve Büyükşehir belediyesi kapsamında belirlenen merkezler vardı. Ben buralarda da gönüllü olarak görev aldım. Genel yardımları birçoğumuz okullarda toplayarak bu merkezlere ilettik. Yardımların ayrıştırılması için paketleme ve dağıtım süreçlerinde de aktif olarak yer aldık.” dedi.

Deprem Bolgesine Gonul Koprusu Kuran Balikesir 3
Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü Kuran Balıkesir

Yaşanan Anılar: Dayanışma ve Umudu Hatırlamak

Atasoy, depremzedelerle yaşadığı dokunaklı anıları da paylaştı. Özellikle, çocukların yaşadığı duygusal zorlukları anlatarak, yardım çalışmalarının önemini vurguladı. Atasoy, ” Birkaç olay oldu tabii ki. İnsan duygulanıyor haliyle. Benim okuluma kaydı yapılan bir öğrencinin mutsuzluğu bizim dikkatimizi çekmişti. Geldiklerinde sadece kırtasiye ve eğitim ihtiyaçları değil rehberlik servisi olarak da psikolojik ihtiyaçlarına da cevap vermek zorundaydık. Orada bir resim yapmasını istedik ve bu esnada eski okulu ve sınıf arkadaşlarıyla olan özlemini fark ettik. Çok zor hayatlar. Bir depremle tüm çevrenizi kaybediyorsunuz, bu da çocukları çok etkiliyor. Başka bir olayda, ailesinden herkesi kaybetmiş bir kız çocuğunun buraya yerleştirilmesi ve onunla iletişim kurma çabalarımız çok duygusal ve zorlayıcıydı. Bu tür anılar, insanın içini burkuyor ama aynı zamanda dayanışma ve yardımlaşma duygularını da güçlendiriyor.”

Deprem Bolgesine Gonul Koprusu Kuran Balikesir 4
Deprem Bölgesine Gönül Köprüsü Kuran Balıkesir

Geleceğe Umutla Bakış

Son olarak, Atasoy, Balıkesir’de hala depremzedelerin olduğunu ve şehrin onlara kucak açtığını belirtti. Depremzedelerin Balıkesir’i sevdiklerini ve burada mutlu olduklarını ifade etti. Atasoy ” Balıkesir’de depremzedelerin olduğunu biliyorum. Burayı çok seven ve yerleşenler oldu. Zaman zaman depremzedelerle görüşüyoruz. Çoğu mutlu ve memnun, Balıkesir’e kucak açıldığı için. Ancak ara sıra memleket özlemi çektiklerini ve aileleriyle görüşmek istediklerini ifade ediyorlar. Balıkesir’in dayanışma ve destek açısından güçlü bir topluluk olduğunu belirtiyorlar.”

Balıkesir, depremin yaralarını sarmak için bir araya gelerek dayanışma ve umudu yaşatan bir şehir olarak öne çıkıyor. Geçen bir yılın ardından, hala süren yardım faaliyetleri ve insanların birbirine olan desteği, Balıkesir’in güçlü ve birlikte hareket etme iradesini ortaya koyuyor.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir Yetkilileri Deprem Şehitlerini Dualarla Andı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu