EkonomiGündem

Destek Sürsün

Borsa Başkanı Kula, ’Balıkesir ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor’

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 31 Ocak 2017 tarihinde aldığı karar ile 2017 yılında damızlık düve üretim merkezleri desteklemesi alacak olan 12 ili açıkladı. Açıkladı ancak belirlenen bu iller arasında Balıkesir yok.

 

Tarım ve Hayvancılığın merkezi olarak anılan Balıkesir’e yüzde 50 hibe desteğinin olmaması Balıkesir Ticaret Borsasını da harekete geçirdi. Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ‘Balıkesir önemli. Destekler sürmeli, teşvik önemli’ dedi.

 

DEVLET DESTEĞİ SÜRMELİYDİ BU ŞEHİR ÖNEMLİ

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, 2017 yılı için inşaat, hayvan alımı, makine alet ekipman alımı için verilen yüzde 50’lik destekleme hibesi alacak iller arasından Balıkesir’in 31 Ocak’ta çıkarıldı. “Balıkesir’in bu hibeden yararlanacak 12 il arasına alınması hem ilimiz hem de hayvan varlığının sağlanması için olumlu olacaktır” dedi.

 

HAYVAN VARLIĞI

Yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir tarım ve hayvancılık konusunda ender İllerimizden biri. Balıkesir ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Balıkesir’in büyükbaş hayvan varlığında ve kırmızı et üretiminde Türkiye’nin her zaman üst sıralarında yer aldığını biliyoruz. Ancak; 31 Ocak 2017 tarihinde aldığı kararla  2017 yılı için destekleme alacak olan 12 il belirlenmiş maalesef ilimiz bu 12 il içinde yer almamıştır.’ ifadelerine yer verildi.

 

MİLLİ TARIM POLİTİKASI

Başkan Kula, “Milli Tarım Politikası kapsamında, hayvancılıkta yerli üretimi destekleme modeliyle damızlık düve üretim merkezleri arasında ilimizde bulunmaktaydı ancak; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, 31 Ocak 2017 tarihinde aldığı kararla  2017 yılı için destekleme alacak olan 12 il belirlenmiş maalesef ilimiz bu 12 il içinde yer almamıştır.’ Dedi.

 

 31 İLDEN 12’SİNE DESTEK VERİLECEK

Milli Tarım Politikası çerçevesinde ‘Damızlık Düve Üretim Merkezleri’ olarak ilan edilen 31 il’den sadece 12’si yüzde 50 hibe desteği kapsamında yer aldı.

 

Milli Tarım Politikası’nın önemli ayağı olan Milli Hayvancılık Projesi kapsamında, Balıkesir, Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Amasya, Aydın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Muş, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat’ı kapsayan 31 il Damızlık Düve Üretim Merkezi ilan edilmişti ancak Balıkesir destek kapsamına bu yıl alınmadı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu