Gündem

Merkez Muhtarları Kafaoğlu İle Buluştu

Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun da katıldığı toplantıda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,  merkez mahalle muhtarları bir araya geldi.

 

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ”Merkezde yaşayanların talepleri, istekleri ile kırsal mahallelerimizin talepleri farklı oluyor.  Farklı ihtiyaçlar oluyor. Muhtarlarımızın da bu doğrultuda bizden talepleri olmuştu. Merkezdeki 13 muhtarımızla bir araya geldik.  Onlarla istişare ettik. Dertlerimizi ve var ise problemlerimizi paylaşacağız. Yaptıklarımız, yapamadıklarımızı sorgulayacağız. Sahada zaman zaman ve  tek tek ziyaret ederek zaten görüşme sağlıyoruz. Ama bir toplantıda bir arada olalım istedim” dedi.

 

Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile tek tek tanışan muhtarlar sıkıntılarını dile getirdiler. Mahalle sorunları hakkında istişarelerde bulunuldu. Samimi bir havada geçen toplantıda sorunlar konuşuldu. Ankara’ya geçmeden önce muhtarlar ile buluşan Aydınlıoğlu’na toplantının içeriğini anlatan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Muhtarlarımız ile zaman zaman bir araya geliyoruz biz. Merkezde olsun kırsalda da olsun. Merkezde 13 kırsalda da 81 tane mahallemiz var. Mezralarımız ile birlikte 107 tane kırsalda yerleşim yeri var. Muhtarlarımızdan gelen talep üzerine bugün burada toplandık” dedi.

 

Aydınlıoğlu, “sorunlarına müdahale etmek gerekir”

Sütlüce, Gümüşçeşme, Hasanbasriçantay, Bahçelievler, 1. Gündoğan, 2. Gündoğan, Altıeylül, Hacıilbey, Dinkçiler, Gaziosmanpaşa, Yıldız, Kasaplar, Plevne Mahalle Muhtarlarının katıldığı toplantıda kısa bir süre sonra ayrılmak zorunda kalan Balıkesir Milletvekili Ali, Aydınlıoğlu, yaptıkları işte kolaylıklar dileyerek, “Muhtarlar belediye başkanı gibi o bölgenin sorumlusudur.  Görevleri kutsaldır. Yerine göre sorumlulukları büyük. O yüzden sorunlarına müdahale etmek gerekir” dedi.

 

“Zenginler daha fazla istekli oldu”

Toplantıya  devam eden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Konteynırlarımızı Dinkçiler, Sütlüce, Yıldız ve Gaziosmanpaşa hattına dağıttık. Bir miktarı daha  gelecek. Onu da Gümüşçeşme, 1. Ve 2. Gündoğan hatlarına dağıtacağız. Plevne’ye daha sonra düşünüyoruz. Ekonomik açıdan daha sıkıntılı olan yerlere öncelik vermek istedik. Esas maksadımız bizim burada imkanı olmayan insanlara çöp konteynere vermek. Bundan sonra zaten meclisten de karar geçirdik. 24 dairenin üstünde konut yapan müteahhit yer altı konteynere koyma mecburiyetinde.  Yapı kullanımı almadan önce bunu istiyorlar. Artı diğer dairelerde de herkese yapı kullanımı vermeden önce çöp konteynerinin olmasını istiyoruz. Müteahhit 350 milyar lira daire satıyor 500 liralık bir çöp konteynırı koymuyor belediyeden bekliyor. Belediyenin bütçesi sınırsız değil ki. Belediye para basmıyor ki. Bu güne kadar ücretsiz dağıtımı zaten yapılmadı. İlk defa bizimle beraber dağıtıldı. Çünkü kırsal mahalleler ilk defa belediye oldu. Daha önceden çuvallara dolduruluyordu. Oradan dağıtalım dedik. Sonra baktık ki  şehir merkezinde olup da kenar mahallelerimizdeki insanlar da onlar kadar mağdur. Onlara da dağıtalım dedik. Çok zorlandık. Çünkü bu dağıtımda zenginler daha fazla istekli oldu. Bundan sonra dediğim gibi yapı kullanımı alırken, çöp konteynırı yerinde mi, faturası  var mı, bakacağız. Çok ciddi yük getiriyor. O paralar ile başka şeyler yapılabilir. Yaklaşımımız bu yönde” dedi.

 

“BASKİ’den kaynaklanıyor”

Yeni imar alanları konusunda da konuşan Kafaoğlu, “Yanlış hatırlamıyorsam 1250 metre kareden aşağı arsalar oluşmuyor. Balıkesir en büyük problemi küçük arsa olması. Yeni imar alanlarında büyük arsalar üretiliyor. Bahçesi otopark olabilir. Çayırhisar Mezarlığı’na da defin yasağı gelebilir. İmar planlarında park alanı olarak gözüküyor.  Asfalt olarak sıfırdan asfalt yapacağımız caddeler var. Bunun yanında Telekom’un, doğalgazın, UEDAŞ ve Süper online gibi kurumlar kazı yaptığında bunların kazıların parasını önceden yatırıyor. Kazmadan önce para yatırılmadığı takdirde zaten büyükşehir müsaade etmiyor. Oradan da biz alıyoruz. Sadece BASKİ ‘ben kendi kazdıklarımı kendim yapacağım’ diyor. En büyük sıkıntı da yetişemiyor. Sokaklarda gördüğünüz caddelerde gördüğünüz çukurların çoğu BASKİ’den kaynaklanıyor. Biz diğerlerinin çalışmalarını zaten yapıyoruz. BASKİ çok büyük olduğu için yetişemiyor. Ona da biz talibiz aslında biz yapalım diyoruz ama kabul etmiyorlar” dedi. BASKİ konusunda sıkıntılı olan muhtarlar tek tek sıkıntılarını dile getirdiler. Eleştirilen BASKİ’nin çalışmaları konusunda konuşuldu. Yardımcı olunmasını istediler. Kafaoğlu da “Biz de sürekli takip halindeyiz. “dedi.

 

Bütün söylediğimiz şeyler için tabii ‘evet’ diyeceğiz diyerek toplantı toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle son buldu.

 

Yoldaş Kacaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu