EkonomiGündemİlçe Haberleri

Devlet Su İşleri, Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’i Su Yapıları ile Geliştiriyor

Balıkesir’e 38 Milyar 472 Milyon TL değerinde 185 Tesis inşa ettik. Balıkesirliler için eserler inşa etmeye devam edeceğiz

Devlet Su İşleri, Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’i Su Yapıları ile Geliştiriyor

Balıkesir’e 38 Milyar 472 Milyon TL değerinde 185 Tesis inşa ettik. Balıkesirliler için eserler inşa etmeye devam edeceğiz

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Balıkesir’e yapılan yatırımları açıkladı. Son 21 yılda Balıkesir’e 38 milyar 472 milyon TL değerinde 185 tesis inşa ettiklerini belirten BALTA, Balıkesirliler için eserler inşa etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren DSİ, ülkenin her köşesinde su yapılarını inşa ederek vatandaşların hizmetine sunuyor. İklim değişikliği, nüfus artışı, sanayileşme gibi faktörlerle suyun değerinin arttığı günümüzde, DSİ tarafından tamamlanan içmesuyu tesisleri, tarımsal üretimi destekleyen barajlar, göletler, HES’ler ve taşkın koruma tesisleri gibi projelerle su yönetimi sağlanıyor.

İlgili Makaleler

Devlet Su Isleri Kuva Yi Milliye Sehri Balikesiri Su Yapilari Ile Gelistiriyor 1

DSİ Genel Müdürü BALTA, kurumlarının köklü geçmişine ve suyun önemine vurgu yaparak, tamamlanan projelerle 71 milyon dekar arazi sulamaya açıldığını ve 2 milyon hektar alanın taşkınlardan korunduğunu belirtti. DSİ’nin devam eden ve tamamlanan projeleriyle Türkiye’nin su ve enerji gücü olmaya devam ettiğini söyledi.

Balıkesir’e yapılan yatırımlara da değinen BALTA, son 21 yılda 709 bin 250 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtıklarını ve 26 baraj ile 25 gölet inşa ettiklerini açıkladı. Ayrıca, 8 barajda inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve taşkın koruma tesisleriyle de vatandaşların güvenliğini sağladıklarını belirtti.

Devlet Su Isleri Kuva Yi Milliye Sehri Balikesiri Su Yapilari Ile Gelistiriyor 2

DSİ’nin arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleriyle toprağın verimliliğini artırdığını ifade eden BALTA, Balıkesir’de 29 yerleşim birimi ve 286 bin 800 dekar alanda bu hizmetlerin uygulandığını dile getirdi.

Son olarak, Balıkesir’deki hidroelektrik enerji tesisleriyle yıllık 93,58 GWh enerji üretimi sağlandığını belirten BALTA, DSİ’nin ekonomik geliri artıracak ve milletin refah düzeyini yükseltecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini vurguladı.

El Sanatlarıyla Ev Ekonomisine Destek

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu