GündemEğitim

DGS Sonuçları Erişime Açıldı

ÖSYM takviminde DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih yer aldı. DGS Sonuçlarına erişim gerçekleşti.

 

DGS Sonuçları Erişime Açıldı… ÖSYM takviminde DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih yer almıştı. Artık DGS sonuçlarına erişim var. Adaylar sonuçlarını ÖSYM AİS aracılığıyla sorgulamaya açıktır.

Dgs Sonuçları Erişime Açıldı

Ayrıca adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişim olacak.

Son olarak, DGS sonuçları ÖSYM’nin sınav sonuç açıklama sistemi yani “https://sonuc.osym.gov.tr/” adresinden bakmak mümkün.

Osym Ales Giris Belgelerini Erisime Acti 3 Jpg

DGS Sonuçları Erişime Açıldı…

Haber Merkezi

Dikey Geçiş Sınavı için not ortalaması kaç olmalı?

Önemli Not : Bu iki bölüm için de DGS ye başvuru yapmak için önlisans ortalamasının 60 puan ve üzeri olması gerekiyor. Başvurular her yıl Nisan ayı içerisinde ÖSYM’ nin belirlediği merkezlerden veya ÖSYM nin web sayfasından belli olan tarihler aralığında başvuru gerçekleşir.

DGS kazanınca ne oluyor?

DGS’den istediği puanı alan adaylar mezun oldukları ön lisans programına göre, tercih yapar. Ayrıca, ÖSYM’nin yayınladığı tablodan geçiş yapacak lisans programlarını öğrenip tercihlerini gerçekleştirir. Başvuru olacak kurumların en az %10 kontenjan açma zorunluluğu var.

DGS nin mantığı nedir?

DGS soruları sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçülmeyi amaçlamaktadır. Ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yöneliktir. Farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri şekilde hazırlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu