Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Dinçer Orkan’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Dinçer Orkan’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Bayram Kutlama Mesajı Yayınladı.

İşte o Mesaj

Dinçer Orkan’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Karesi 23 Nisan 325 X 26 Cm Scaled

 

KARESİ BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER ORKAN KİMDİR?

4 Aralık 1970 BALIKESİR / Karesi İlçesi, Hisariçi Mahallesi doğumlu.

Dinçer ORKAN, 1988 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini okudu.

1992 yılında iyi derece ile İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Dahası, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca Askerlik görevini 1995 yılında asteğmen olarak  yaptı. Böylelikle Hava Kuvvetleri Gaziemir Teknik Okullar Komutanlığı’nda askerliğini tamamladı. Ardından kendi işini kurdu ve serbest müteahhitlik yaptı.

 

Siyasi hayatı, 

2002 yılında AK Parti üyeliği ile siyasi hayatı başladı. Ayrıca 2003-2006 yılları arasında AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı.
Ardından AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı oldu. Böylelikle 2010-2012 yılları arasında Ak Parti yönetim kurulu üyesiydi. Dahası 2012-2014 yılları arasında AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nda Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu.

2014-2016 yılları arasında AK Parti Balıkesir İl Başkanı oldu. Beraberinde Partisi, 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçim’inde Altı eylül Belediyesi’nde 1. sıradan Belediye Meclis Üyesi seçti. Ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi ve Altı eylül Belediyesi İmar Komisyon Üyesi oldu. Ardından, Büyükşehir Plan Bütçe Komisyon Üyeliği geldi. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Spor Engelli Basketbolculardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptı. Beraberinde Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanlığı da yaptı.

Dinçer Orkan Büyükşehir Encümen Üyesi oldu. Ayrıca Büyükşehir Başkan Vekilliği de yaptı. Beraberinde Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyesi oldu. Bunun yanında 27. Dönem AK Parti Balıkesir İli Milletvekili aday adayıydı.

 

Vakıf ve sivil toplum çalışmaları;

1997 yılında Kimsesiz Kız Öğrenciler için yurt yaptırıp, Sosyal Hizmetlere devretti. 2007’de kurulan ve mütevelli heyet başkanlığını ve yöneticiliğini üstlendiği Hak Halil Kasapoğlu Vakfı ile Yüksek Öğrenim çağındaki gençlere barınma ve burs imkanı sağladı. Vakıf olarak İnşa ettikleri 125 ve 165 yatak kapasiteli 2 adet Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda, Şehit Çocuklarının ve Sosyal Güvencesi olmayan kişilerin çocukların ücretsiz barınmasını sağladı.

Her yıl yaklaşık 100 Kız öğrenciye burs imkanı sağladı. 2018 yılı içerisinde İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu’nu tamamlayarak İmam Hatip öğrencilerin hizmetine sundu. Burayı, Kuranı Kerim öğrenmek ve hafız olmak isteyen öğrencilerin konaklamalı olacak şekilde kullanmaları için  verdi. Vakıf çalışmaları yaptı. Sivili Toplum Kuruluşları’nda önemli görevler aldı.31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhur İttifakı adına AK PARTİ KARESİ BELEDİYE BAŞKANI Adayı oldu. Seçmenin teveccühüyle seçimi kazandı. Karesi Belediye Başkanı seçildi. Halen Karesi Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor. Dinçer Orkan evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu