Sağlıkİlçe Haberleri

Diyabetsiz Yaşam Standı Burhaniye’de İlgi Gördü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bulunan Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA)'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatı Bölümü öğrencileri, takım çalışması dersinde bir araya gelerek Diyabetsiz Yaşam Standı'nı kurdu. Stand, arkadaşlarının ve hocalarının kan şekerini ölçen öğrenciler tarafından yönetildi.

Diyabetsiz Yaşam Standı Burhaniye’de İlgi Gördü

Diyabetsiz Yasam Standi Burhaniyede Ilgi Gordu 1

 

Kan Şekerini Ölçen Öğrenciler Sağlık Tavsiyelerinde Bulundu

Salonlarında kurulan Diyabetsiz Yaşam Standı’nda, Sağlık Meslek Lisesi mezunu Buse Yılmaz ve Yiğit Uyanık, arkadaşlarının ve hocalarının kan şekerini ölçtü. Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşamın önemine vurgu yaparak tavsiyelerde bulunan öğrenciler, standa gelenlere ikramlarda bulundu.

Diyabetsiz Yasam Standi Burhaniyede Ilgi Gordu

Yoğun İlgi Gören Stand, Proje Başarısını Kanıtladı

Diyabetsiz Yaşam Standı, okul içerisinde büyük ilgi gördü. Takım çalışması dersi kapsamında hayata geçirilen projenin sorumlusu Elif Korkmaz, standın amacını “Prof.Dr.Mehmet Oğuzhan İlban hocamızın öncülüğünde yürütülen takım çalışması dersinde, Diyabetsiz Yaşama dikkat çeken projemizi bu gün hayata geçirdik. Kurduğumuz stantta arkadaşlarımızın ve hocalarımızın kan şekerlerini ölçtük. Standımız ilgi gördü. Daha çok hareket ve sağlıklı beslenmeyi öneriyoruz. Burada ikramlarda da bulunduk. Çalışmalarımız devam edecek” şeklinde açıkladı.

Diyabetsiz Yasam Standi Burhaniyede Ilgi Gordu 3

Fakülte Dekanı İlban: Projelerimiz Devam Edecek

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, öğrencilerin başarılı çalışmalarını kutlayarak şunları belirtti: “Takım çalışması dersi çerçevesinde çok güzel projeler hazırlandı. BUBFA ile Diyabetsiz Yaşam projesi de bunlardan biridir. Projeyi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü öğrencilerimiz gerçekleştirdi. Burada temel amaç diyabetsiz bir yaşam nasıl gerçekleştirilir bunu göstermek istedik. Bu projede görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Projelerimiz devam edecek.”

Haber: İHA

Hareketsiz Yaşam Ve Diyabet Riski

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu