GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

“Doğu’nun Parisi Denilen İl Şimdi Türkiye’nin Hiroşiması”

“Doğu’nun Parisi Denilen İl Şimdi Türkiye’nin Hiroşiması”

 

Asrın felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Bir yandan deprem illerinde enkazlar kaldırılırken diğer yanda evleri yıkılanlar için kalacakları mekânlar ayarlanıyor. Bölgede Devlet Millet el ele bir çalışma sergilenirken İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncıları tarafından organize edilen deprem bölgelerine ziyaretlerimizde Merhaba olarak meslektaşlarımızla da buluştuk. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

 

Malatya’da Can Kayıpları

Malatya Söz Gazetesinden Kemal Deniz yaşadıkları depremi MERHABA Gazetesine anlattı. Deniz, “6 Şubat Depremi zaten sıkıntıda olan Anadolu Medyasını Anadolu’da elbette ki 11 ilinde 11’inide etkiledi. Bizler zorluk içinde Basın İlan Kurumunun bizden istediği koşullar doğrultusunda hareket eden gazetelerdik. Malatya’da bin 500’E yakın can kaybımız var. Kamu kurumları ve özel şahısların kullandığı mekânların yüzde 70’i kullanılamaz durumda. “dedi.

 

“Doğu’nun Parisi Denilen İl Şimdi Türkiye’nin Hiroşiması”

Popülist yazılar yazınca biz derdik ki Doğu’nun Paris’i dediğimiz Malatya şuan Türkiye’nin Hiroşima’sı Malatya. Bütün binalar yıkık dökük ve içine girilmiyor. Ayakta kalan binalara da zaten yetkililer girmeyin diyor. Çünkü durup dururken binalardan yıkılanlar oldu. Malatya’da yorgun binaların hepsi yıkıldı. Bu sebeple girilmemeli. Malatya’da sıkıntımız var. Malatya basını Anadolu basınının yaşadığı sıkıntılar karşısında direnmeye çalışıyordu. Hem istihdam yarattığımız personelimizin mağdur olmaması ve hem de tek tip basın olmama adına mücadele veriyordu. Anadolu Basını Anadolu’da açan bir çiçek gibidir. Her biri birer renk farklı dünya görüşünün temsilcileridir ve kendi özünü anlatır. Yerel Basın budur”

 

Tüm Malzemeler Enkaz Altında Kaldı

Biz kendi şehrimizi komşu vilayetleri de anlatan geleneksel kültürü yansıtan basın organlarıyız diyen Deniz,  Malatya’da BİK’ ten ilan alan 6 gazetenin olduğunu söyledi. Biri Doğanşehir’de haftalık bir gazetemiz ve Doğanşehir dümdüz şuanda. Depremin merkezi.5’ide merkezde vasıflı gazetelerin. Bu arada web sayfası yada bloktan kendilerini duyuranlarda var. Tamamının yeri yıkık durumunda. Hiçbiri ne gazete çıkarabilir yada internet yoluyla. Hiçbir şeyleri kalmadı.17 Radyo var hiçbiri cihazını kurtaramadı.5 Gazete günlük çıkıyor bizimde. Personelimiz hangi ilde yakını varsa o ile gitti. Bende 3 gün Malatya’da ailemle kaldı ancak 3.gün sonunda yakın ailelerimizle 15 kişi Elazığ Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mustafa Doğan’ında bilgisiyle birlikte İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi binasına buraya yerleştik ”dedi.

MUHAMMED CAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu