Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkTeknoloji

Uykumu Kaliteli Hale Nasıl Getirebilirim?

Uykumu Kaliteli Hale Nasıl Getirebilirim?

 

Uzman Diyetisyen Ayça Alara Aycan uyku kalitesi ile beslenme arasındaki ilişkiyle ilgili konuştu.

 

2 46

Yeterli ve Dengeli Beslenin

Vücut fonksiyonları yeterli ve dengeli beslendiğimiz günlerde daha verimli çalışır, bunun da kaliteli bir uykuya pozitif etkisi olur. Uyku kalitesini düşüren etkenlerden biri olan ve mide içeriğinin (mide girişindeki gevşek kapak sebebiyle) mideden yemek borusuna geri akması olarak tanımlayabileceğimiz reflü hastalığı, ülkemizdeki bireylerin yaklaşık %20’sinde bulunuyor. Reflü semptomlarını beslenmemize dikkat ederek azaltabiliriz.

 

345435

İşte Bunları Mutlaka Yapın

Kaliteli bir uyku için triptofandan zengin besinleri tüketmek de önemli bir rol oynuyor. Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bildiğimiz duygu, durum ve davranışlarımız üzerinde etkili olan nörotransmitter bir maddedir. Yeterli salgılandığında ruh halimizi olumlu yönde etkiler, canlılık ve mutluluk hissi verir.

 

545646

Serotonini doğrudan besinlerle almak mümkün değil ancak triptofandan zengin besinler bu konuda yardımcı oluyor. Triptofan badem, ceviz gibi yağlı tohumlar; ananas, domates, avokado, muz, kakao, domates, hindi, somon, süt ve süt ürünleri gibi besinlerde bulunan serotonin sentezinde önemli rol alan, çok değerli bir aminoasit ve triptofan’ı da vücudumuzda sentezleyemiyor, besinlerden alıyoruz.

 

B 19

Bitkisel Çayların Önemi

Yorgun ve stresli bir günün sonunda uyusak da beynimiz düşünmeye devam eder. Bu da uyku kalitemizi doğrudan etkiler. Böyle zamanlarda hem yorgunluğu yatıştırmak hem de kaliteli bir uyku sağlamak adına Melisa, papatya, lavanta, yasemin gibi bitkileri içeren güvenilir bitki çayları bize yardım edecektir.

 

56765768

Tüm Gün Elimizde Olmasın!

Melisa çayı ayrıca, tüm gün elimizde gezdirdiğimiz cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlardan aldığımız radyasyonu azaltmakta da oldukça iddialı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu