GündemBalıkesir Merhaba Blog Yazılarıİlçe HaberleriSağlık

Doktor Balıklar Gönen’de

Doktor Balıklar Gönen’de. Doktor Balıklar Balıkesir’in Gönen ilçesinde doktor balıklar termal tesiste yer alıyor. Balıkların Sedef, egzama, mantar vb. hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor.

Doktor Balıklar Gönen’de

Sındırgı’dan sonra Gönen’deki bir termal tesiste talep eden vatandaşların kullanımı için dev akvaryumda bulunuyor.

Doktor Baliklar Gonende 1

 

Garra Rufa balıkları Avrupa’da 1843 yılında tespit edildi. Yani bilinen adıyla doktor balıkları, cilt hastalıklarında ve özellikle sedef hastalığını önlemede en çok başvurulan tedavi yöntemlerinden bir tanesi oldu. Türkiye’de “Kangal Balığı” olarak isimlendirilen bu balıkların dişleri bulunmuyor.

 

Doktor Baliklar Gonende 3

Doktor Balık Nedir ?

 

Maksimum 8 santimetreye kadar büyüyen doktor balıkların dişleri yoktur. Garra Rufa’lar, yavaş dudak hareketleriyle acıtmadan ve kanatmadan mikro masaj yapıyorlar. Bununla birlikte ölü hücreleri dökerek cildi pürüzsüz hale getirirler. Bu balıklar, ilaç kullanılmaksızın tamamıyla yan etkisiz, doğal tedavi gerçekleştirmektedir. Salgıladıkları ‘dithranol’ enzimi vasıtası ile ölü derileri vücuttan atma işlevi gerçekleştiriyorlar. Dünya sağlık sektöründe ilgi çeken bir trend olarak hijyen problemi olan aletlerin yerine, manikür ve pedikür maksatlı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Balıkların barındırıldığı tedavi havuzları U.V. filtrelerle sterilize ediliyor. Ayrıca tedavinin gerçekleştiği suların hiçbir zararlı bakteri içermemesi temin edilmektedir.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Gönen Hakkında

Balıkesir’in bir ilçesidir. Gönen, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Kaplıcaları ile ünlüdür. Şehrin doğusu Manyas ilçesi, kuzeydoğusu Bandırma ilçesi, batısı Biga ve Yenice ilçeleri, kuzeyi Marmara Denizi ve Erdek Körfezi, güneyi Balya ilçesi ile çevrilidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu