GündemTürkiye Gündemi

Dolandırıcılar Bu kez Yabancı Uyrukluları Hedef Aldı; Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Büyük Operasyon

Telefonla dolandırıcılık yapan çeteler bu kez yurtdışında yaşayan insanları hedef almaya başladı. Ancak, bu konuda aksiyon alan Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, büyük bir operasyona imza atarak dolandırıcı çeteyi çökertti.

 

1 78

Dolandırıcılar Bu Kez Yurtdışında Boy Gösterdi

Dolandırıcıların, Almanya, Avusturya, Çekya, Kanada, Peru, Katar ve Irak’ta yaşayan kişileri dolandırdıkları ifade ediliyor. Dolandırıcılık yöntemi ise oldukça bilindik bir yöntem. Dolandırıcılar, Telefonla arayıp kendilerini avukat, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtarak hesaplarına döviz cinsinden para göndermelerini sağlamış.

 

B 26

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı bu kapsamda 400 şikayeti dikkate alarak 691 işlem gerçekleştirdi. Ayrıca, Başsavcılık, söz konusu çetenin bu yöntemle 774.549,08 Euro ve 38.160,97 Dolar temin ettiğini tespit etti.

 

Savcilik Balikesir

Bu bilgileri dikkate alan Balıkesir Cumhuriyet savcılığı, çete hakkında;

– Suç işlemek amacıyla Örgüt Kurma,

– Örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama suçlarından soruşturma başlattı. Başsavcılık, Balıkesir merkezli 21 ilde başlattığı soruşturma neticesinde 103 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca, soruşturma kapsamında olan 8 şüphelinin ceza infaz kurumlarında olduğunu tespit etti.

Haber: Kamil Akyürek

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu