Dünyadan HaberlerGündem

Donald Trump’a  Yeni Bir  Suçlama  Daha

Donald Trump’a  Yeni Bir  Suçlama  Daha. Trump’a “gizli belgeler” davasında yeni gelişme…

 

Donald Trump’a  Yeni Bir  Suçlama  Daha
Donald Trump’a  Yeni Bir  Suçlama  Daha

ABD’nin eski Başkanı Trump   hakkındaki gizli belgeler davasında Yeni bir gelişme oldu. Bununla beraber Trump’ın  çalışanlarından malikanesindeki kamera kayıtlarını silmesini istemekle suçlama oldu.

Suçlama Sayısı 40’a Ulaştı

İHA’dan edinilen bilgiye göre ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın gizli belgeleri yasadışı saklamakla yargılandığı davada suçlamaların sayısı 40’a ulaştı.  Ayrıca genişletilen iddianamede Trump, güvenlik kameralarının kayıtlarını silmesini istemekle suçlandı. Bununla beraber  Savcılar, Trump’ın malikanesinin yöneticisi Carlos de Oliveira’ya adaleti engellemekten komplo kurma suçlaması yöneltti.

Yalan beyanda bulunma suçlaması

İddianameye göre de Oliveira, Adalet Bakanlığı’nın güvenlik kamerası kayıtlarını istemesinin ardından Trump’ın talebi üzerine başka bir çalışana videoları silmesi talimatı verdi. De Oliveira ayrıca gizli belgelerle ilgili bağlantısı olmadığını iddia etti. Bununla berabet  FBI’a yalan beyanda bulunmakla suçlandığı bilgisi geldi.  Ayrıca savcılar, daha önce farklı suçlamaların yöneltildiği Trump’ın çalışanı Walt Nauta’nun de Oliveira ile birlikte komplo kurduğunu belirtti.

 

Malikanenin güvenlik kamerası kayıtları gizli belgeler davasında büyük bir önem taşıyan unsurlar arasında. Özellikle  söz konusu kayıtlarda önemli bir kanıt  olduğu iddiası var. Bununla beraber Nauta’nun gizli belgeleri depodan çıkarma  görüntülerinin yer aldığı gelen bilgiler arasında.

Yardımcısı mahkemeye çıkmıştı

Donald Trump’ın yardımcısı Walt Nauta, 6 Temmuz’da Miami’daki bir federal mahkemede hakim karşısına çıkmıştı. Hakkında adaleti engelleme, devlete ait gizli belgelerin saklanmasına yardım, yataklık ve yanlış beyan gibi 6 suçlama yöneltilen Nauta, mahkemede hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti. Nauta, suçlu bulunması halinde 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

 

Gizli belge davası

Donald Trump’ın Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022’de FBI tarafından yapılan aramada devlete ait en az 100 gizli belge bulunmuş ve olayla ilgili soruşturma var.  Soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianamede Trump’a 37 ağır suçlama yöneltimi oldu. Trump, 13 Haziran’da Miami’de hakim karşısına çıkmış ve hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

Daha Fazlası İçin Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu