Gündem

Doyasıya eğlendiler

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü geleneksel “Hıdırellez Şenliği” programı bu yıl da  Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Program açılış konuşmalarının yapılmasının ardından Sındırgı Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Balıkesir Engelliler Derneği Mehteran takımı gösterisi ile devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Balıkesir Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Huzurevi sakinlerinin seslendirdiği müzikal dinleti sonrası konukların katıldığı eğlenceli yarışmalar gerçekleşti. Yarışmalara Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş’ta katıldı.

 Yöresel yemekler yapıldı

Yarışmalardan sonra Balıkesir’i simgeleyen el sanatlarından çömlek yapımı, halı dokuma gibi örnekleri inceleyen Kardaş, Balıkesir’e özgü yemeklerin yapımına da yardım etti. Program sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Kardaş, “Dezavantajlı bireylerimizle bir arada olmak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engelli kardeşlerimizin icra ettiği müzikleri, yaşlılarımızın yapmış olduğu elişlerini hem yerinde görme hem de bu sevinçlerine ve başarılarına ortak olma amacıyla kendi memleketim de olan Balıkesir iline ziyaret yapmış oldum. Ben kendi adıma çok mutluyum. ” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu