SağlıkDünyadan Haberler

DSÖ: ‘Dünya Genelinde 4 Milyar Kişi Risk Altında’

Dünya Sağlık Örgütü açıklamalarına göre dünya genelinde dang humması virüsüne yakalanma riskiyle karşı karşıya olan kişi sayısının yaklaşık 4 milyar olduğunu bildirdi.

DSÖ: ‘Dünya Genelinde 4 Milyar Kişi Risk Altında’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Salgın ve Pandemiye Hazırlık ve Önleme Departmanı Ekip Lideri Diana Rojas Alvarez, dünya genelinde dang humması virüsüne yakalanma riskiyle karşı karşıya olan kişi sayısının yaklaşık 4 milyar olduğunu bildirdi. Alvarez, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, dang hummasının enfekte sivrisineklerin ısırması yoluyla bulaşan en yaygın viral enfeksiyonlardan biri olduğunu vurgulayarak, hastalığın özellikle tropikal ve subtropikal iklimlerdeki kentsel alanlarda görüldüğünü belirtti.

Alvarez, iklim değişikliğinin sıcaklıkları arttırmasıyla enfekte sivrisineklerin daha fazla ülkede çoğalabileceğine dikkat çekerek, bu yıl çok daha fazla ülkeden dang humması vakasının bildirildiğini ifade etti. “Dünya genelinde yaklaşık 4 milyar kişi dang humması virüsüne yakalanma riskiyle karşı karşıya.” diyen Alvarez, hastalığa yakalananların çoğunda semptom görülmediğini ancak bazılarında ciddi hastalığa dönüşebileceğini belirtti.

DSÖ Ekip Lideri, dang humması için spesifik bir tedavinin olmadığını ancak erken teşhis ve uygun tıbbi bakıma erişimin, şiddetli dang humması nedeniyle ölüm olasılığını azaltabileceğini söyledi. 2023 yılının başından itibaren dünya genelinde beş milyondan fazla dang humması vakası ve 5 binden fazla dang humması kaynaklı ölüm bildirildiğini açıkladı. 2023’te şu ana kadar dang humması vakalarının 4,1 milyonunun ABD’den rapor edildiğini belirten Alvarez, bu durumu Güneydoğu Asya ve Batı Pasifik bölgelerinin takip ettiğini ifade etti.

AA

Yeni Covid Varyantı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu