Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerEtkinlikYaşam

Dünya’nın En İyi Plajlarını Keşfedin

İyi bir kumsalın duyuları canlandıran bir yanı vardır : Havadaki tuzun tuzlu kokusu, dalgaların sakinleştirici mırıltısı… Bu yazımızla birlikte Dünyanın en iyi plajlarını keşfedin!

 

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

Kısa bir dünya turuna çıkıyoruz! Bu plajların esintisi sizi oraya ışınlatmak isteyecek..

Benguerra Adası, Bazaruto Takımadaları, Mozambik

Güney Mozambik kıyılarındaki koruma altındaki Bazaruto Takımadaları’nda yer alan Benguerra, kum setlerinin sedef gibi parıldadığı ve uzun bacaklı flamingoların kanallarda zarifçe yol aldığı bir yerdir. Vilanculos kasabasının doğusunda yelkenliyle kısa bir yelken, buradaki ince kum, iki mil uzunluğundaki bir mercan resifiyle çevrilidir, göçmen kamburlar ve büyük balina köpekbalıkları görkemli bir şekilde açık denizden geçerler.

İpeksi sular aynı zamanda batı Hint Okyanusu’ndaki en büyük dugong popülasyonuna da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca iç kesimlerde timsah toplulukları ve her türden kuş türü bulunmaktadır. Hepsinden önemlisi, deniz koruma alanı statüsü, adada yalnızca bir avuç orman evi olduğu anlamına gelir. Bu nedenle günübirlikçiler ayrıldıktan sonra, plaj tamamen size ait olur.

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

Playa Paraiso, Cayo Largo del Sur, Küba

Küba’nın güney kıyısındaki küçük bir ada boyunca uzanan Playa Paraiso’nun, Kristof Kolomb’un Yeni Dünya’ya yaptığı ikinci keşif gezisinde Cayo Largo’ya yelken açtığı 1494’teki haline hâlâ çok benziyor olması muhtemeldir . Elenmiş unlu kumu ve kristal suları bozulmamış kalırken, yakındaki resifler Karayipler’deki en iyi dalışlardan bazılarını sunar.

Ilık, sakin sular, plajı kürekçiler ve yüzücüler için ideal kılarken, vahşi yaşam severler iguanalar ve dev deniz kaplumbağaları için gözlerini dört açmalıdır. Yine de gölge bulmak zor olabilir ve natüristler sahilin doğu ucuna yönelirler.

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

Uig Sands, Lewis Adası, İskoçya

Uig’de yoğun bir gün, iki kişinin aynı anda ortaya çıktığı zamandır. Stornoway’in yaklaşık 20 mil batısında, Lewis’in sörfle hırpalanmış Atlantik kıyısında yer alan bu büyük, dramatik kumsal, kum tepeleri ve boz dağlarla çevrilidir. Plajın kendisi, 12. yüzyıla kadar uzanan ve deniz aygırı dişlerinin kabuklarından yapılmış bir dizi Viking satranç taşının ortaya çıkarıldığı yer olmasıyla ünlüdür.

Ancak tarihinden çok daha fazlası vardır. Çevredeki machair çiçek çayırları Haziran ayında çiçek açar ve kesintisiz devasa kumsalları uçurtma arabası meraklıları için bir oyun alanıdır.

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

Al Mughsail, Salalah, Umman

Gözü kara beyaz kumları, kavrulmuş tütsü ağaçları ve her birkaç dakikada bir patlayan, dünyayı sallayan ve kulakları sağır edici bir sesle deniz suyu fışkırtan sinematik üfleme delikleri (özellikle muson mevsiminde etkileyici) ile Al Mughsail’de Mad Max benzeri bir şeyler bulunmaktadır.

Kesintisiz dört mil boyunca uzanan ve dik kireçtaşı kayalıklarla çevrili plaj, zaman zaman biraz dalgalı olabilen parıldayan turkuaz su ile kaplanmıştır. Bununla birlikte, balıkçıların açık denizde geleneksel Arap yelkenlilerine pilotluk yapmasını izlemek için harika bir yer; En dramatik fotoğraflar için onları alacakaranlıkta, Umman’ın hain gün batımına karşı kontrast oluşturduklarında yakalayabilirsiniz.

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

Dune du Pilat, Fransa
Daha sıcak aylarda, Bordeaux’dan sadece bir saatlik sürüş mesafesindeki Avrupa’nın en yüksek kum tepesi, sürekli, parıldayan bir ısı pusuyla örtülür. Ayrıca bu geniş Fransız sahilinin parıldayan hazinelerle dolu olduğu yanılsamasını verir. 90 metreye kadar yükselen tepeler oluşturan buradaki kum, taze un kadar ince öğütülür ve Atlantik’in zorlu kıyı şeridine doğru sahilin arkasındaki çam ormanlarına bakmak için ayakta durmak için mükemmeldir.
Çevredeki Arcachon Körfezi, keşfedilmeyi bekleyen kilometrelerce uzunluktaki kumsallara sahiptir ve yakınlarda balıkçıların istiridye, ezme ve karides satmak için masalar kurduğu karmakarışık kulübelere rastlanmaktadır.

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

Awaroa, Güney Adası, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın görkemli Abel Tasman Ulusal Parkı’nın kalbinde yer alan Awaroa, yonca yeşili yerel çalılar ve yeni üflenmiş cam gibi parıldayan denizlerle çevrilidir. Ziyaretçilerin çoğu buraya ya suyla (kanolarla ya da küçük teknelerle) ya da yaya olarak parkın yemyeşil ormanlarında dolaşmak için gelir.

2016’da satışa çıktığında özel sahili satın almak için bir araya gelen ve böylece gezegenin bu güzel kısmına ‘Halkın Plajı’ takma adını veren yerel halkın kalbinde önemli bir yere sahip.

Dünyanın En İyi Plajlarını Keşfedin

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Keşfedilmemiş Cennet Köşeleri -
  2. Geri bildirim: Seyahat Tutkunlarına Keşfedilmemiş Yerler - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu