GündemÖzel Haberler

“Dünyaya bir daha gelsem yine bu işi yaparım”

Bu hafta ‘Söz sanayinin’ köşemizin konuğu Aşkın Oto oldu.

 

Yeni Sanayi sitesi 51. Sokak’ta hizmet veren Aşkın Oto sahibi Aşkın Karakoç ve oğlu Coşkun Karakoç ile görüştük.

 

 

 

Aşkın oto olarak araçların tüm mekanik parçalarına hizmet verebilecek uzman personele sahip olduklarını söyleyen Karakoç, “75 yılından beri sanayinin içinde bu sektörde çalışıyorum. Allah bereket versin, dünyaya bir daha gelsem yine bu işi yaparım. Mesleğimi seviyorum” dedi. Araç sahiplerine güvenli ve konforlu sürüş keyfi için bakım yaptırmalarını da söyleyen Karakoç, Araçlara bakım yapılmadığı takdirde ileride daha büyük masraflara yol açacağını dile getirdi.

“Mesleğimi seviyorum”

 

Mesleğini çok sevdiğini dile getiren Karakoç, “Burası kendi iş yerimiz. Oğlum ile beraber çalışıyoruz. Yaş itibari ile oğluma devrettim ama gene de buradan ayrılamıyoruz. 75 yılından beri sanayinin içinde bu sektörde çalışıyorum. Allah bereket versin, dünyaya bir daha gelsem yine bu işi yaparım. Mesleğimi seviyorum. Allah’ıma şükür işlerimiz güzel. Memnunum” dedi.

 

“Yetkililer çare bulsun”

 

Çırak sıkıntısına da değinen Karakoç, “En büyük sıkıntımız çırak bulamamak. Her gün geçtikçe zanaatkârlık ölüyor. En büyük derdimiz bu. Yetkilerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Bizim bu konuda sıkıntımız büyük. Çekirdekten yetişen biri yok şu anda. Muhakkak eğitim de önemli ama ikisi bir arada gitmeli diye düşünüyorum. Kendi oğlum hem üniversiteyi okudu hem de benim yanımda yetişti. Sabahtan iş yerine geldi öğleden sonra okula gitti. O şekilde devam etti. Böylelikle çekirdekten yetişmiş oldu. Hani derler ya ‘boynuz kulağı geçti’ diye şimdi gerçekten de öyle. Kendini toparladı. İkimiz el birlik bu işi yürütüyoruz. Şu anda 8 kişiyiz. 4 tane ustamız var. Diğer geri kalanlar çırak. 4 tane daha eleman almak isterim aslında ama bulamıyoruz. Eleman sıkıntısından dolayı işlerimiz yavaşlıyor. Ben de çıraklıktan geldim. Babam Allah rahmet eylesin köyden geldikten sonra beni sanayiye verdi. Allah razı olsun bu işi öğrenmeme vesile oldu. İşimi çok seviyorum” dedi.

 

“Zamanında bakım ve kalite”

 

Araç sahiplerine tavsiyelerde bulunan Karakoç,  “Araçlara zamanında bakım yaptırılmalı.  Eğer yaptırılmaz ise sonradan zahmeti çok daha fazla olur. Araçlara bakım yapılmadığı takdirde ileride daha büyük masraflara yol açar. Zamanında bakım yaptırsınlar ve kaliteyi seçsinler. Tecrübeli ,işi bilen kişilere gitsinler. Sonuçta araçlar ucuz fiyatlara alınmıyor. O yüzden değerli. Rastgele yerlere gitmesinler. Zaten artık insanlar da bilinçlendi.  Müşterilerimizden biz çok memnunuz. Sadece araca zamanında bakımda değil her konuda  emin ellere teslim etsinler” dedi.

 

“Bilgi ve tecrübe sahibiyiz”

 

Üniversite mezunu olduğunu söyleyen Aşkın Oto sahiplerinden Coşkun Karakoç, “15 seneden beri bu işi yapıyorum. Meslek yüksek okulu mezunuyum.  İşlerimiz iyi. Bu işin okulunu okudum. Böyle olmasından da memnunum .İşlerimizin  zorluğu elbette oluyor ama işi bildikten sonra bir sıkıntısı yok. Onun haricinde zaten gerekli bilgi ve tecrübe sahibiyiz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Güler yüzümüz ve titiz işçiliğimiz ile kaliteyi yakalıyoruz ” dedi.

 

“En uygun çözümü sunuyoruz”

 

Mekanik oto tamiri yaptıklarını belirten Coşkun Karakoç, Burada mekanik oto tamiri yapıyoruz. Şanzıman, motor, ön fren olarak çalışıyoruz. Elektronik olarak bilgisayar destekli arıza teşdit cihazlarımız var, onları kullanıyoruz. Çünkü teknoloji onları gerektiriyor. Fren sistemlerinden amortisörlere, filtrelerden lastik kontrollerine kadar tüm motor mekanik sistemlerinizin bakımını en modern test cihazlarını kullanarak gerçekleştiriyoruz. Tüm ekibimiz ile birlikte araçlardaki  tüm arıza tespiti yaparak müşterilerimize en uygun çözümü sunuyoruz. Biz araçların tamiri esnasındayken müşterilerimiz de bekleme salonumuzda çaylarını yada kahvelerini  yudumlayarak onarım işlemlerini  de seyredebiliyor” dedi.

 

“Yazın hava filtresine önem verilmesi gerekir”

 

Yaz mevsiminde araçların hava ve toz filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Karakoç, “Toz, hava filtreleri, aracın hava aldığı her yeri ve radyatörleri kapladığı için yakıtı fazlalaştırır. Bu da aracın hava almasını zorlaştırır. Temiz olması ise aracı rahatlatır. Yaz bakımının maliyeti çok az olur. Özellikle yazın hava filtresine önem verilmesi gerekir” dedi.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu