Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

E-devlet Dolandırıcısı Yakayı Ele Verdi

Bandırma ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı adı altında dolandırıcılık yapmaya çalışan bir şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı.

E-devlet Dolandırıcısı Yakayı Ele Verdi

E Devlet Dolandiricisi Yakayi Ele Verdi 1

Olay, vatandaşları e-Devlet şifresi kullanarak dolandırmaya çalışan H.K. (48) adlı şüphelinin, vergi dairesinden e-ticaret sicil numarası alarak 8 kişi adına şirket kurma girişimiyle son buldu.

Yardım Alacaklarını Söyledi

Olayın detaylarına göre, H.K., Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım alacaklarını söyleyerek 8 kişiden e-Devlet şifrelerini ele geçirdi. Daha sonra, aldığı e-Devlet şifreleriyle vergi dairesinden e-ticaret sicil numarası alarak şirket kurma amacı güttü. Ancak, bu dolandırıcı planı hedefine ulaşamadan Bandırma Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakayı ele verdi,

E Devlet Dolandiricisi Yakayi Ele Verdi 2

Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor

H.K., polis ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından suçlu bulunan H.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. İHA’nın edindiği bilgiye göre olayla ilgili soruşturma sürüyor ve yetkililer, daha fazla mağduriyetin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınacağını açıkladılar.

İlginizi çekebilir ; Sahte ‘İcra Takibi’ Dolandırıcılarına Dikkat !

E-devlet Dolandırıcısı Yakayı Ele Verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu