Gündemİlçe Haberleri

Edincik Zeytini Artık Coğrafi İşaret Altında

Bandırma Ticaret Odası, "Edincik Zeytini"nin coğrafi işaret alındığını duyurdu

Edincik Zeytini Artık Coğrafi İşaret Altında

Bandırma Ticaret Odası, “Edincik Zeytini”nin coğrafi işaret alındığını duyurdu. Başvuru süreci sonuçlanan ve tescili ilan edilen Edincik Zeytininin coğrafi işaret tescil belgesi, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’tan teslim alındı.

Bandırma Ticaret Odası, bölgesel kalkınmanın gelişimi, üreticilerin kapasitelerinin artırılması ve gelirlerinin artırılması amacıyla coğrafi işaret kavramı ve coğrafi işaretli ürünlerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Bu kapsamda, “Edincik Zeytini”nin coğrafi işaret tescilinin alındığı duyuruldu.

Başvurunun Ocak 2022’de yapıldığı ve uzun değerlendirme sürecinin ardından başvurunun kabul edildiği belirtilen açıklamada, “Edincik Zeytini” adının, üretim yeri ve üretim metoduyla birlikte koruma altına alındığı vurgulandı. Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Edincik Zeytininin bölge için önemli bir değer olduğunu belirterek, bu çalışmanın Edinciğe değer katacağını ve bölgedeki markaların gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesirli Akide Şekerini Bilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu