GündemEğitimİlçe Haberleri

Edremit’te Depremzedeler İçin 2 Ana Sınıfı Açtılar

Edremit’te Depremzedeler İçin 2 Ana Sınıfı Açtılar

 

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Balıkesir’in Edremit İlçesinde depremden etkilenen vatandaşların çocukları için anasınıfları açtı.

 

2 Ana Sınıfı Hizmete Girdi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu diğer illere misafir olarak gelen ailelerin çocukları eğitim öğretime başlıyor. Balıkesir’in Edremit ilçesinde de depremzede çocuklar için iki anasınıfı hizmete girdi. Hizmete giren ana sınıfı devlet özel sektör iş birliği ile hayata geçti. Otel ve devre mülklerin satış ofisleri olarak hizmet veren yerler Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle ana sınıfına döndü.

 

Edremitte Depremzedeler Icin 2 Ana Sinifi Actilar 2 Ozel

 

32 Ana Sınıfı Öğrencisi Eğitim ve Öğretime Başladı

Öğrencilerin konaklama ihtiyaçları dışında eğitim ve öğretim ihtiyaçları da karşılanıyor. Toplamda 254 misafir öğrencinin olduğu Edremit’te 130 öğrenci okullara kaydedildi. Ana sınıfına kayıt olan öğrencilerin 32 tanesi ise bahsi geçen ana sınıflarında eğitime başladı. Depremzedelerin yerleştirildiği otelde toplam 92 öğrenci var. Bu öğrencilerden 60’ı ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinden öğrencilerden oluşuyor. 32 öğrenci ise ana sınıfı düzeyinde kalıyor.

 

Edremitte Depremzedeler Icin 2 Ana Sinifi Actilar 1 Ozel

 

Ciğer “İki Öğretmenimizi Görevlendirdik”

Yetkililer, yaş gruplarına göre göre ayrılan öğrencilerin yaşları küçük olması dolayısıyla otel idaresiyle iletişime geçtiler. Sonrasında ise devlet imkânlarıyla iki ana sınıfını bu otellerin satış ofislerinin bulunduğu yerlere açıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer “Okul öncesinde yaş grubuna göre 3-4-5 yaş grubuna göre dağılımın olması ve küçük yaş grubu olması hasebiyle burada otel idaresiyle görüşerek devletimizin imkânlarıyla buraya iki anasınıfı açtık. İki anasınıfımızda iki öğretmenimizi görevlendirdik” dedi.

 

Edremitte Depremzedeler Icin 2 Ana Sinifi Actilar 5 Ozel

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu