Gündemİlçe Haberleri

Edremit’te Mahalle Muhtarı Bir İlke İmza Attı

Edremit’te Mahalle Muhtarı Bir İlke İmza Attı. Balıkesir’in Edremit ilçesi Gazicelal Mahallesi Muhtarlığı bir ilki gerçekleştirdi. Mahallede bulunan çocuk korumak için yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

 

Edremit'Te Mahalle Muhtarı Bir İlke İmza Attı

 

 

” ilk kez parkımıza güvenlik kamerası yerleştirdik”

Mahalle Muhtarı Nizamettin Dağ, “Okulların kapanması ve yaz tatili nedeniyle özellikle çocukların daha çok zaman geçirmeye başladığı ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu parkımızı daha güvenli hale getirmek amacıyla, ilçemizde ilk kez parkımıza güvenlik kamerası yerleştirdik.  7/24 izlemeye başladık. Kaymakamımız Ahmet Odabaş, İlçe Emniyet Müdürümüz Burak Lehimer ve belediye başkanlarımıza mahallem halkı adına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Edremitte Mahalle Muhtari Bir Ilke Imza Atti 2

 

“Çocuklarımız parka aileleri olmadan çıkabiliyor”

Kaymakam Ahmet Odabaş ise muhtarlığı ziyaret etti. İHA’ya konuşan Odabaş, “Edremit’te muhtarımız örnek bir uygulamaya imza attı. Güvenlik kamera sistemleri kötü niyetli kişilere karşı caydırıcı etkisinin yanı sıra istenmeyen bir olay yaşandığında da sorunun çözümünde büyük rol oynuyor. Sistemle madde bağımlılarının parklardan uzak tutulması, darp, kavga, hırsızlık ve kapkaç gibi olayların da önüne geçilmesi amaçlanıyor. Çocuklarımız parka aileleri olmadan çıkabiliyor. Kameralarda ayrı bir güven veriyor” diye konuştu.

 

Edremitte Mahalle Muhtari Bir Ilke Imza Atti 3

 

Edremit Hakkında

İlçe, Ege Bölgesi’nin kuzeyinde-Çanakkale-İzmir karayolunun üstünde Edremit Körfezi’ nden 8 km. içeride kurulmuştur. İzmir’e 200 km. ve Çanakkale’ye 135 km. uzaklıktadır. Edremit bir ticaret merkezi olup zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere birçok ürün bulunmaktadır.

Eski Edremit ;Adramut, Adramyttion, Landramytti, Edremittin gibi çeşitli adlara sahipti. Eski Edremit kenti, M.Ö.548’de Perslerin, 422’de Delolusların, 334’de İskender’in,132’de Romalıların eline geçer. Burada yapılan tersanelerde büyük gemiler yapılır. Ayrıca M.S. 600 yılında Adli teşkilatın merkezi olur. Bununla birlikte 1076’da Selçuk Sultanı Süleyman Şah’ın hücumuna uğrar, halk çevreye dağılır.1099’da Edremit ve civarı Bizans İmparatoru Aleksi Kommen’in eline geçer. Edremit’in Türklerin eline geçmesi üç ayrı koldan gerçekleştirilen mücadeleler sonucu olur. Sonuçta Türk akıncılarının komutanı Yusuf Sinan şehrin anahtarını alır ve bir hamam ile cami yaptırır (Kurşunlu Camii). Osmanlı döneminde ise Edremit ve Akçay’daki tersanelerde, Kazdağlarından elde edilen kerestelerle gemiler yapılır. Midilli Adasının alınmasında Edremit Körfezi kıyılarında bir çok kahraman denizciler yetişmiştir. 9 Eylül 1922 tarihinde Edremit tam bağımsızlığına kavuşmuştur.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Edremit’te Mahalle Muhtarı Bir İlke İmza Attı

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Edremit'te Korkutan An ! Anaokulu Bahçe Duvarı Çöktü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu