GündemEğitimGörüntülü Haberler

EĞİTİM CAMİASINDAN 4’LÜ İTTİFAK

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Balıkesir Şubeleri dün Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda “Performans değerlendirmesi” hakkında ortak bir basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve birçok üyenin katıldığı basın açıklaması dün Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki tarafından yapılan ortak bildiride şu görüşlere yer verildi: “Eğitim sistemimiz bir çok sorunu bünyesinde barındırdığı için kangren haline gelmiştir. Asıl görevi bu sorunlara çözüm bulmak olan Milli Eğitim Bakanlığı, her uygulaması ile “Eğitim sisteminin en önemli bileşeni” olan öğretmenlerimizi hedef tahtasına koymaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini arttırmak için uygulanacağı iddia edilen performans değerlendirme sistemi, eğitimin hiçbir sorununu çözemeyeceği gibi tam tersine yeni sorunların doğmasına sebep olacaktır.

Öğretmenlerin performansı için yapılacak değerlendirmede, ortaya çıkacak olan performans notu okul müdürü, zümre öğretmenleri, zümre dışı öğretmenler, veliler, öğrenciler ve öğretmenin öz değerlendirmesi sonucunda elde edilecektir. 4 yılda bir yapılacak sınav notu da o yıl değerlendirmeye eklenecektir” denildi.

BASKI VE TEHDİT OLUŞTURACAK

Açıklamanın devamında ise, “MEB’in performans değerlendirme uygulaması, öğretmenlerin birbirine ve öğrencilerine karşı güvensizliğini arttıracak, sürekli performans baskısı ve tehdit altında çalışmasına neden olacaktır. MEB’in uygulamaya çalıştığı performans değerlendirme yönteminin, dünyanın hiçbir yerinde yakın bir örneği yoktur. Performans değerlendirmesi bahanesiyle öğretmenleri, öğrencileri ve velilerle karşı karşıya getirecek, öğrenci ve veliyi memnun edilecek müşteri, öğretmeni satış görevlisi olarak gösterecek bu uygulamayı, kabul etmemiz mümkün değildir.

Öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının hakları için farklı sendikalarda mücadele yürüten bizler, mesleğimizin geleceğini tehdit eden performans değerlendirme sistemine karşı birlikte mücadele etme ve bu uygulamayı durdurma yönünde ortak bir kararlılık içindeyiz.

Bu nedenle kamuoyu oluşturmak için bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Tüm öğretmenlerimizi sendika ayrımı yapmaksızın çalışmalara katkıda bulunmaya ve haklarımız için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Birleşerek bu saldırıyı dur-duracağımıza inanıyoruz” denildi. Soner Kanber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu