GündemEğitim

Eğitim emekçilerinin Hak Mücadelesi

Eğitim emekçilerinin Hak Mücadelesi

Eğitim sen AHP meydanında bir basın açıklaması yapti, Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, kamu emekçilerinin hak mücadelesine dair önemli açıklamalarda bulundu. “İnsanca yaşayacak ücret, Vergide Adalet, Grevli Toplu Sözleşme İstiyoruz!” çağrısı yapıldı.

Whatsapp Image 2023 08 05 At 00.23.17 2

Ayrıca Eğitim sen şube başkanı Gürbüz Şahin, Türkiye genelinde 3.5 milyon kamu emekçisinin ve 2 milyonu aşkın kamu emeklisinin toplamda 20 milyonu aşan bir kitlenin toplu sözleşme sürecinde bulunduğunu belirtti. Konfederasyonlarının, kamu işçilerinin haklı taleplerine destek verdiğini ve dayanışma içinde olacağını vurguladı.

Whatsapp Image 2023 08 05 At 00.23.17 1

Şahin, sözleşme görüşmelerinin başladığı 2 Ağustos’tan bu yana artan sorunlarla karşılaşıldığını ifade ederek, beş kez masadan ayrıldıklarını ancak temel sorunların hala çözülmediğini dile getirdi. “Beş buçuk milyon kamu emekçisi ve emeklisi olarak, haklı taleplerimiz çözümlenmediği gibi giderek derinleşen ekonomik kriz de sorunlarımızı daha da ağırlaştırdı” dedi.

 

Toplantıda dile getirilen talepler arasında, “İnsanca yaşam hakkı” başta olmak üzere bir dizi önemli madde yer aldı. Yoksulluk sınırındaki artış oranının tüm kamu emekçilerinin maaş artışında esas alınmasının talep edildiği açıklamada, maaşlara enflasyon oranlarına dayalı bir refah payının eklenmesi gerektiği vurgulandı.

Whatsapp Image 2023 08 05 At 00.23.17

Gürbüz Şahin, kamu emekçilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “Dolayısıyla yaşanan reel gelir kayıplarının giderilmesi için; yoksulluk sınırındaki artış oranının tüm kamu emekçilerinin maaş artışında esas alınmasını, buna ek olarak maaşlara enflasyon oranlarına dayalı bir refah payının eklenmesini talep ediyoruz” dedi.

Lojmanda oturan kamu emekçilerinin kira bedellerinin düşürülmesi, iş yerlerinde yemek çıkmayanlara yemek yardımı yapılması ve kamu emekçilerine yönelik enerji yardımının yapılması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Kamu emekçileri olarak, daha adil bir toplu sözleşme sistemi, güvenceli istihdam ve insanca yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz” diye belirtti.

Haber: Muhammed Can Akyürek

ilgili haber için tıklayın

Eğitim emekçilerinin Hak Mücadelesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu