GündemEğitimGörüntülü Haberler

EĞİTİM-SEN “EĞİTİM SİSTEMİ YAP BOZ’A DÖNDÜ”

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, okullardaki din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sayısının artması ve bazı vakıflarla Diyanet İşleri arasında yapılan protokoller ile ilgili açıklama yaptı.

Eğitim sistemi ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, “ 18 yıllık AKP iktidarı döneminde yapboza çevrilen eğitim “sisteminin” geldiği nokta ortada. Devletin asli görevi olan kamusal eğitim bilimsellikten hızla ulaşmaktadır. Müfredat hızla gericileştirilip, muhafazakârlaştırılarak dindar ve kindar nesiller yetiştirmek için kullanılmaktadır. Dindar ve kindar nesiller yetiştirmek istenmesinin nedeni sorgulamayan biat eden, araştırmayan kabullenen bireyler yetiştirmek ve kolayca yönetme isteğidir. Her bakan reform adı altında değişiklikler yapmış her değişiklikte de sistemsizliğimiz hızla geriye doğru gitmiştir. Dünyada evrim teorisini ders kitaplarından çıkaran 2 ülkeden birisi olmamız hedeflerimize ne hızla yaklaştığımızın “onur belgesi”dir. Evrim teorisini ders kitaplarından çıkaranlar ecdadının mezar taşlarını okumak için Osmanlıca dersleri koymaktalar. Dünya eğitimle ileriye gitmeye uğraşırken, bizde son hızla geriye doğru gidiyoruz. Osmanlıcanın halk dili olmadığını bile sorgulamıyorlar. Okullardaki genel bilgi derslerinin saatleri değişirken din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sayısı artmaktadır. Zorunlu seçmeli derslerle öğrenciler mecbur tutulmakta AİHM kararlarına rağmen hala din dersleri zorunlu okutulmaktadır. Okullarda verilen dini eğitimi yeterli bulmayan bakanlık yetkilileri adı birçok taciz, tecavüz, istismar ve şaibeye karışmış vakıf, dernek ve cemaatlerle protokoller imzalamaktadır. Kamusal eğitim devletin asli görevi olmasına rağmen bu görevini birilerine devretmekte, okullarımızı bu gerici kurumlara açmaktan geri durmamaktadır” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLCAĞIZ”

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, “Eğitim Sen olarak Hizmet Vakfı ve Ensar Vakfıyla yapılan protokollerin, yürütmesinin durdurulması kararlarını almamıza rağmen, birçok ilde mahkeme kararları yok sayılarak uygulama devam etmektedir. Diyanet ve TÜGVA ile protokoller yapmaktadır. Yarışmalar vb etkinliklerle öğrencilerin bu vakıflarla buluşmasını sağlamaktadır. Bakanlığın mahkeme kararlarını yok sayarak bildiğini okuması devlete kafa tutmaktır. Bakanlığın yaptığından cesaret alan kimi “öğretmenlerde” kendine görevler biçmektedir. Öğrencileri mezarlık ziyaretine, camiye gezmeye götürmektedir. Buna izin veren okul müdürleri, yetkileri olmadığını bilmiyorlar mı? 18 yaşının altındaki kişileri bir yere götürebilmeniz için veli izin belgesinin olması gerektiğini unutmayınız. Bakanlığın mahkeme kararlarını uygulamamaya devam ettiği sürece 15 Temmuz Anadolu Lisesinde yaşanan ne ilktir ne de son olacaktır. Öğretmenin derste öğrencisini kefenlemesi uygulamalı bir eğitim değildir. Çocukların üzerinde ölümün yarattığı tramvayı görmemezlikten gelemeyiz. Ayrıca sınıftaki bu yanlış uygulamayı öğretmenin sosyal medya hesabından yayınlamasının gerekçesi nedir? diye sormak gerekiyor. Öğrencilerimizin okullarda gördükleri ders Din Kültürü ve Ahlak Bilgisidir, İmamlık eğitiminde gerekli olan “kefenlemenin” okullarımızda uygulamasının yapılması, hiçbir pedagojik ve insani değerle örtüşmemektedir. Eğitim Sen Balıkesir Şubesi olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz. Takipçisi olacağımızı da kamuoyu önünde ilan ediyoruz” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu