Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkSpor

Egzersiz ve Spor Yapmayı Bırakmayın!

Egzersiz ve Spor Yapmayı Bırakmayın! Ramazan ayında sporun önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Yılmaz, hangi egzersizleri, neden ve ne kadar yapacağımıza dair ipuçları paylaştı.

 

Spor 1

Egzersiz ve Spor Yapmayı Bırakmayın! Spor Alışkanlıklarımızı da değiştiriyor

Tüketim ve spor alışkanlıklarımız da değişiklik gösteriyor. Oruç nedeniyle 15-16 saatlere varan açlık durumu söz konusu oluyor. Ramazan ayında ‘sağlığımızı korumak için ne yaparız. Zinde kalmak için nasıl bir spor programı uygulayabiliriz’ sorusuna cevap verdi.

 

123 34

İftardan Sonra Bunları Yapmalısınız!

Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Yılmaz, “ İftardan sonra vücuda zaman verilerek dinlendirilmesi ve ardından hafif yoğunlukta aerobik egzersizler. Reformer, yüzme, kontrollü yoğunlukta kardiyo, hafif düzeyde egzersiz ve yürüyüşler yapılabilir” dedi.

 

Egzersiz Spor

“Spor, psikolojimize ve verimli uyku düzenine katkı sağlar”

“Düzenli yapılan spor faaliyetleri içerisinde doğa yürüyüşleri, aerobik egzersizler, pilates, hafif koşular yeterli oluyor. Ayrıca yoga, hafif düzeyde fitness vb. çalışmaların bireyde psikolojik, zihinsel sağlık, sosyal açıdan gelişimi sağlıyor. Verimli uyku düzeni ile sağlıklı bir vücuda sahip olabilmesi yaşam kalitemizle doğru orantıda olmasını sağlıyorr”

 

“Sıvı İhtiyacımızı Karşılayacak Besinler ”

“Düzensiz ve aşırı beslenmenin zararlarından biri olan vücudun bu enerjiyi atamaması ile yağ depolarına dönüştürmesidir. Dolayısıyla iftar ve sahur saatlerinde daha hafif besinlerle özellikle enerji verecek, kan şekerini düzenleyecek ve sıvı ihtiyacını karşılayacak besinler tercih edilmelidir”

 

32 1

Ramazan ayında kas kaybını engellemenin yolu: Egzersiz

Gülsüm sözlerini iha muhabirine  “Ramazan ayında beslenme düzenini rutinden çıkarak değiştirilmesi, öğün saatlerinde farklılık olması ile birlikte metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla iftar ve sahur öğünlerinde yeterli ve doğru beslenme sağlanabilmesi gerekmektedir. Metabolik reaksiyonun da değiştiği ve bu sürecin kan şekerinin ve kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir. Uzun süreli açlık sebebiyle meydana gelecek protein yıkımlarının kas kayıplarının önüne geçmek için Ramazan ayında egzersiz yapmaya devam edilmelidir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu