EkonomiGündem

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayi Enflasyon Rakamlari Aciklandi 1
Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılı Ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,43 artış gösterdi. Ayrıca, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,26 artış kaydedildi.

Ekim ayında en az artış gösteren ana grup yüzde 25,98 ile konut olurken, en yüksek artış ise yüzde 94,12 ile lokanta ve otellerde yaşandı.

En az artış gösteren ana grup ulaştırma oldu

Ana harcama gruplarına bakıldığında, ulaştırma bir önceki aya göre yüzde -0,18 ile en az artış gösteren grup oldu. Giyim ve ayakkabı ise yüzde 13,73’lük artışla en yüksek artışı kaydetti.

15 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşti

Endekste yer alan 143 temel başlıktan 15’i düşüş kaydederken, 6’sında değişiklik olmadı. 122 temel başlık ise artış gösterdi.

TÜFE’deki değişim, işlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç hesaplandığında bir önceki aya göre yüzde 3,48 arttı. Aynı şekilde, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 60,05, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,61 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,65 artış gösterdi.

Haber Merkezi // Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Hacizli Araç Taleplerine Uyarı Geldi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu