GündemÖzel Haberler

“EKONOMİ NEFES ALACAK”

 

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO)  Başkanı Ertuğ Aslan, kredi faizlerindeki indirimin Hafta sonuna kadar bankalarda uygulanmaya başlayacağını söyledi. MERHABA’ya açıklamalarda bulunan Aslan, Merkez Bankası’nın da faiz indirimine gitmesiyle ilgili, “Ekonomi bu süreçte biraz nefes alacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada faizde indirim sürecine girildiği belirtilmişti. Bu konuyu değerlendiren Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO)  Başkanı Ertuğ Aslan, piyasalara fayda sağlayacak olan bu indirimin bir an evvel bankalarda uygulanmaya başlaması gerektiğini dile getirdi.

“PİYASA RAHATLAYACAK”

Kredi faizlerinin indirim sürecine girmesini değerlendiren Oda Başkanı Ertuğ Aslan, “Hazine ve Maliye akanı Berat Albayrak’ın da açıkladığı gibi kredi faizlerinde indirime gidildi. Tabi bu indirim süreci piyasa açısından çok önemli bir şey. Şu anda sıkışan ve kredi çekmek zorunda kalan firmalara bir nebze de olsun nefes aldıracak. Firmalar bu indirimi değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.

“BANKALAR TETİKTE BEKLİYOR”

Kredi faiz indiriminin bankalarda uygulamaya geçmesini beklediklerini söyleyen Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO)  Başkanı Ertuğ Aslan, “Kredilerdeki bu faiz indiriminin bankalarda da bir an evvel uygulamaya geçmesi gerekiyor. Çünkü henüz uygulamaya geçmedi. Bankaların bu karara uyması bekleniyor. Enflasyon ve dolar kuruna bağlı olarak bankalar tetikte ve kredi faizlerini buna göre düzenlemeyi bekliyorlar. Ama bu hafta sonuna kadar önce kamu bankaları ardından da özel bankalarda olmak üzere bu kredi faizlerinde indirimi görebiliriz” şeklinde konuştu.

“MERKEZ BANKASI DA FAİZ İNDİRİMİNE GİDECEK”

Merkez Bankası tarafından indirime gidileceğini söyleyen Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO)  Başkanı Ertuğ Aslan, “Şu anda dünyanın gözü Fed’den gelecek açıklamada. Merkez Bankası uzun zaman sonra faiz indirimine gidiyor. ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılanacak olan faiz indirimi ekonominin de nefes alması demek. Merkez Bankasının  bu indirimi de bankalara yansıdığında kredi faizlerindeki indirimler ekonomiye ciddi anlamda nefes aldıracak” şeklinde konuştu. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu