GündemEkonomiÖzel HaberlerSiyaset

EKONOMİ SEÇİMİ NASIL ETKİLER?

Balıkesirli vatandaşlar ve esnaf ekonomideki dalgalanmanın, yerel seçime etkilerini MERHABA’ya değerlendirdi. ‘‘Ekonomik çözüm getiren vaatlerde bulunulmalı’ diyen esnaf ve vatandaşlardan şehri yönetenlere de önemli mesajlar var.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken, Balıkesirli vatandaşlar ve esnaf da beklentilerini MERHABA okurlarıyla paylaştı. ‘Hizmet üretilsin‘ diyen esnafın yanı sıra ‘Belediyeler şeffaf olmalı. Gelirini de giderini de paylaşmaktan çekinmemeli’ diyen vatandaşlar da vardı. Balıkesir’de gündem ekonomi olunca esnafın da vatandaşın da geçim derdi, seçimlerin en büyük belirleyicisi olacak gibi duruyor.

Feyzullah Ocak (İşçi) : Ekonominin gidişatı çok düşündürücü. Ben çiftçilik yaptım. Üretimde de bulundum ama artık çiftçilik yapan bir kişi ektiği kadar borçlanıyor. Çünkü üreticiye yeterli destek yok. Ürettiğini satamadığı gibi sermayesi ile de zarara uğruyor. Tüketim ürünlerinde indirim yapılıyor. Yeni bir araba almak isteyenlere indirim olanakları var ama çiftçiye yok. Aslında bu indirimler bile tüketime yönlendiriyor. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz. Ayrıca yerel seçimlerden sonra belediye başkanı olacak kişinin hangi partiden olursa olsun vatandaşının yanında olmasını istiyoruz. Şeffaf olsunlar. Gelirleri de giderleri de açık açık anlatsınlar. Vatandaşın cebine göz dikmesinler. Zaten vatandaşın kazancı kendisine yetmiyor. Bir de vergilerle yükü artıyor. Biz halkın başkanını seçeceğiz.

Hikmet Karaman (Esnaf) : Ben ayakkabıcıyım. Kış mevsimi olduğu için bizim işlerimizin en iyi dönemi. Biz satışlardan oldukça memnunuz. Bugünümüze çok şükür. Yerel seçimlerde de en iyi hizmete oy vereceğiz. Geçmiş yılları gördük. Hal binamız kaldırıldı. Zağnospaşa Meydanı’nın çevresi daha da kötü oldu. Biz halkının , esnafının yanında olan başkana oy veririz. Önce hizmet şiarıyla hareket edeceğiz. En iyi hizmete oyumuzu vereceğiz.
Enbiye Kurt (Esnaf): İşlerimiz geçmiş yıllara göre durgun. Ama aktar olduğumuz için kış mevsiminde hasta olan, soğuk algınlığı ile mücadele eden vatandaşlarımız kış çayları, baharatlar almak için bizleri tercih ediyorlar. Öyle ayakta durabiliyoruz. Biz en iyi hizmeti yapan belediye başkan adayına oy vermek istiyoruz. İşsizliğe çözüm gelmeli. Vergiler azalmalı. Faturalar düşürülmeli. Ekonomi iyileştirilmeli.

Ahmet Kalın (Esnaf): Bizim en büyük isteğimiz Ayakkabıcılar Çarşısı olarak daha güzel bir alanda çalışmak. Özellikle kışın çatılar akıtıyor. Ürünlerimiz ıslanmasın diye brandalar açtık. Ama onlar da yetersiz. Bu konuda yetkililer önlem almalı. Ayrıca hangi partiden olursa olsun seçilecek olan belediye başkanı halkın, esnafın yanında olmalı. Seçimlerde en önemli vaad ekonomi ile ilgili olanlar. Çünkü ekonomik gidişat çok kötü. İşlerimiz geçen yıla oranla yüzde 50 azaldı. Bu konuda önlemler alınmalı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu