GündemSiyaset

Ekonomik Krizin Faturası Milletin Sırtına Yüklenemez!

Ekonomik Krizin Faturası Milletin Sırtına Yüklenemez!

Vatan Partisi MKK Üyesi ve Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, yeni yıl ile birlikte elektrik ve ayrıca doğalgaz fiyatlarına gelen zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albayrak, “Krizin faturası yılbaşı zammıyla milletin ve üreticinin sırtına yüklenemez! Türkiye içinde bulunduğu zorluğu ayrıca devrimci kararlarla aşabilir.” dedi.

“ZORLUKLAR DEVRİMCİ KARARLARLA AŞILABİLİR”

Vatan Partisi MKK Üyesi ve Balıkesir İl Başkanı Albayrak açıklamasında, “Bankalar bir yılda 80 milyar TL kâr ederken, ayrıca yurtdışında kıyı bankalarında 300 milyar dolar yatarken, krizin faturası yılbaşı zammıyla milletin ve üreticinin sırtına yüklenemez. Türkiye, içinde bulunduğu zorluğu bütün toplumsal sınıfların paylaşmasıyla aşabilir. Enerji alanında özel şirketlerin ayrıca vurgun yapmasına müsaade edilemez. Bu açıdan kamu müdahalesi şarttır. Vatan Partisi bunun için yetki istiyor!” sözlerine yer verdi.

“YURT DIŞINDAKİ MİLYAR DOLARLAR TÜRKİYE’YE GERİ GETİRİLECEK”

Albayrak, “Çiftçinin gözüne uyku girmediği, tohum atamadığı, sanayicinin üretim şevkinin kırıldığı, milletin zamlarla boğuştuğu koşullarda bu süreci izlemeyeceğiz. O devasa kârlara vergiyle, ayrıca hukuki yoldan el konacak. Yurtdışındaki milyar dolarlar, Türkiye’ye sert tedbirlerle getirilecek.” ifadelerini kullandı.

“KRİZİN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN BÜTÜNCÜL DIŞ POLİTİKA ŞART”

Dünyada bir enerji bunalımının yaşandığına dikkat çeken Vatan Partisi İl Başkanı, “Enerji güvenliğimiz Rusya ve ayrıca İran dostluğundadır. Ukrayna ve Kırım politikasındaki yanlışlar ile Suriye’yle işbirliği yapmamakta ısrarın bedelini bir anlamda üreticilerimiz ödüyor. Bu krizin üstesinden gelmek için bütüncül bir dış politika şart. Güvenlik ve ekonomi alanlarında komşu ülkelerle dostluklarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Vatan Partisi iktidarında, Rusya ve İran hükümet yetkilileriyle kurduğumuz yakın temas sayesinde, milletimize ve ayrıca üreticilerimize ucuz enerji kaynakları sağlayacağız.” dedi.

“VATAN PARTİSİ TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Dünyadaki krize “Üretim Devrimi” ile yanıt verilebileceğini kaydeden Albayrak, “Kader yılı 2022’ye zorluklarla girdik. 2022, aynı zamanda kaderimizi elimize almak için devrimci kararların yılı olacak. Program ve çözümlerimiz hazır. Vatan Partisi Türkiye’nin kaderini değiştirecek!” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu