Gündem

Elazığ’daki Maden Kazasından Sevindiren Haber

Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan bir krom madeninde meydana gelen göçük sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tüm işçilerin kurtarıldığı bildirildi.

Elazığ’daki Maden Kazasından Sevindiren Haber

Elazigdaki Maden Kazasindan Sevindiren Haber 1
Elazığ’Daki Maden Kazasından Sevindiren Haber

Vali Toraman Açıklama Yaptı

Olay, Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki özel bir krom madeninde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen göçük sonrasında bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları hızla başlatıldı. Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.04 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük ihbarının alındığını belirtti. Ekiplerin olay yerine hızla ulaştığını ifade etti.

1 İşçi Kendi İmkanları İle Kurtuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, göçüğün Palu’ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiği bildirildi. Polay Madencilik’e ait olan madende ilk aşamada 4 işçinin göçükten etkilendiği belirtildi. Ancak bir işçinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı kaydedildi. Diğer 3 işçinin ise kurtarıldığı ifade edildi.

Bakanlık’tan Açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıklamasında, “Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada ise olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.

Haber: AA

Elazığ’daki Maden Kazasından Sevindiren Haber

Elazığ’da Maden Ocağı Göçtü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu