GündemYaşam

Elon Musk Twitter CEO’luğunu Bırakıyor

Elon Musk, daha önce “Aptal birini bulur bulmaz istifa edeceğim” dedi. Twitter için yeni bir CEO’yu işe aldığını duyurdu. Elon Musk Twitter CEO’luğunu Bırakıyor

 

Elon Musk Twitter Ceo'Luğunu Bırakıyor

Elon Musk Tesla, SpaceX ve Twitter’ın sahibidir.  Musk, sosyal medya devi twitter için yeni bir CEO’yu işe aldığını açıkladı. Elon Musk Twitter CEO’luğunu Bırakıyor!

DUVAR‘dan edinilen bilgiye göre haberi Twitter hesabından duyuran Musk, “Twitter için yeni bir CEO işe aldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Yaklaşık 6 hafta içinde başlayacak. Rolüm yönetim kurulu başkanı ve CTO ürün, yazılım ve hizmetler olacak” dedi.

Musk yeni CEO’nun ismini ise vermedi.

Elon Musk Twitter Ceo'Luğunu Bırakıyor
İSTİFA EDİYOR!

Twitter’ın yeni patronu Musk, aralık ayında CEO’luktan istifası konusunda bir anket yapıp çıkan sonucu kabul edeceğini söylemişti.

Ankette 57,5 ‘istifa et’ sonucu çıktı. Bunun sonucunda Twitter için yeni bir CEO’yu işe aldığını duyurdu.

ELON MUSK’IN İLK ŞİRKETİ

Musk, kardeşi Kimbal Musk’la beraber organizasyonların listelendiği sanal bir ‘altın rehber’ türü içerik için Zip2 projesine başlamak istemiş ve bunun için okulu bırakmıştı.

1999’da, Compaq’ın AltaVista birimi Zip2’yu 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolarlık hisse senedi vererek satın aldı.

TWİTTER: SOSYAL MEDYA DEVİ

Twitter, en büyük ve en etkili sosyal medya platformlarının başında gelmektedir. Musk, 110 milyon ile hali hazırda dünyanın en çok takipçili ilk 3 hesabı arasındaydı.

Nisan 2022’de önce yüzde 9,2’lik hissesini alarak en büyük ortağı haline geldi. Ancak yönetim kurulu toplantılarına katılmadı. Bu şekilde kararların alınmasını engellemek ve daha fazla satın alabilmek adına hisse değerlerini düşürmeye çalışmakla suçlanarak hakkında dava açıldı.

Birkaç ay önce başlayan çalkantılı süreç sonunda Musk’ın Twitter’ın tüm hisselerin satın almasıyla son buldu.

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu