Özel Haberler

Emeğin buz tuttuğu zamanlar

EMEĞİN BUZ TUTTUĞU ZAMANLAR

 

Olumsuz hava şartlarının en çok etkilediği isimlerden bazıları da onlar. Kış şartlarına aldırış etmeden ekmek paralarını kazanan seyyar satıcılar, yaşadıkları zorlukları MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen esnaflar, dilek ve isteklerini ifade ettiler.

Kışın en çok kendilerini etkilediğini söyleyen seyyar satıcı esnafı günlük çalışmalarına dair detayları  MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Kış şartlarının yarattığı olumsuz hava koşulları en fazla dışarıda çalışanları etkiliyor. Kalın giyinerek, küçük sobalarla ısınmaya çalışan esnaflar kendilerine ait küçük kulübelerde işlerini yaparak vatandaşa da daha iyi hizmet edebileceklerini dile getirdiler. Özellikle şehir dışından gelen vatandaşların yoğun olarak uğradığı Toplu Taşıma Merkezinde seyyar tezgahlarda hizmet veren esnaf, kışın yaşadıkları zorlukları anlattılar. Kapalı alanlarda vatandaşlara da daha iyi hizmet vereceklerini söyleyen esnaf, düşüncelerini MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Gülcan Tekir: Ben 5 yıldır Toplu Taşıma Merkezi’ndeki lahmacun tezgahımda çalışıyorum. Evime ekmek götürüyorum. Çocuklarımı okutuyorum. Çalışmak oldukça güzel. Emek vermek, para kazanmak çok iyi ama kış şartlarında çok zorlanıyoruz. Sabahtan akşama kadar her gün tezgah başında vatandaşların lahmacun satın almasını beklemekle geçiyor günümüz. Yazın cıvıl cıvıl ve eğlenceli geçiyor zamanımız. Satışlarımız da kış şartlarına oranla daha fazla. Ama kış şartlarında hem satışlarımız düşüyor. Hem de biz oldukça zorluk çekiyoruz. En büyük isteğimiz kulübe, büfe tarzında bir yere sahip olmak. Kapalı ve korunaklı küçük bir yer yapılırsa hem vatandaşlarımız hem de biz rahat edeceğiz. Yağmurdan, kardan kıştan korunacağız hem de satışlarımız daha fazla artacak.

 

Hüdayi Özyılmaz: Balıkesir’de uzun yıllardan  beri seyyar satıcılık yapıyorum. Balıkesir’de en çok tüketilen kol böreğinin peynirli ve kıymalı çeşitlerini satıyorum. Sabah işlerine giderken vatandaşlar tezgahımıza uğramadan geçmiyorlar. Toplu Taşıma Merkezi’nde işlek bir caddede bulunduğumuz için işlerimiz iyi gidiyor. Ama en fazla satışımız olan zamanlar yaz ayları. Kışın daha az oluyor satışlarımız.  Kar, yağmur gibi çevresel faktörler de satışlarımızı en fazla etkileyen durumlar arasında. Biz belediyemizden küçük ama kapalı bir yer istiyoruz. Kulübe tarzında korunaklı bir yerimiz olursa hem vatandaşlarımız rahat eder hem de biz mutlu oluruz.

 

Nihan Merve Yılmaz

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu