Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Emine Erdoğan’ın Projesi İle Hayalim Gerçek Oldu

Eğitimleri yarıda kalmış kız çocukları ve kadınların hayalleri bir bir gerçek oluyor.

Emine Erdoğan’ın Projesi İle Hayalim Gerçek Oldu

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde Medine Çoban’ın okuma hayali “kız çocukları okumaz” denilerek, yarım kalmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen “Nerede Kalmıştık” projesi ile Medine Çoban hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

Emine Erdoğan'In Projesi İle Hayalim Gerçek Oldu

“Emine Erdoğan Hayalimi Gerçek Etti”
Yeni Türkiye Yüzyılı ile her alanda umutlar daha da artıyor. Eğitim konusunda kız çocuklarının en önemsediği okuyabilme hayali ise Erdoğan’ın okumayan kalmasın diyerek başlattığı proje ile hayat sundu yepyeni bir yaşam verdi. Medine Çoban, “7 kardeştik. Babalarımız kız çocuğu okumaz dedi ancak bu sözler geçmişte kaldı. Ben hayalimi Emine Erdoğan’ın projesi ile yaşama geçirdim” dedi.

Emine Erdoğan'In Projesi İle Hayalim Gerçek Oldu

Yapamazsınız Diyenler Şimdi Bizimle Birlikte Çalışıyorlar
Kepsut’ta biz kadınlara artık büyük önem veriyorlar diyen Çoban kooperatifler aracılığı ile güç kazandıklarını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul bizi kadınlara önayak oldu. Yapamazsınız edemezsiniz diyenler şimdi bizimle birlikte çalışıyor. Hayvanlarımız vardı. Okumayı öğrendim veterinerliğe merak sardım.” dedi.

Emine Erdoğan'In Projesi İle Hayalim Gerçek Oldu

Odam Kitap Dolu Okumadan Yatmam!
Çoban, “ Kızım üniversiteye hazırlanıyor. Bende çalışıyorum. Merakım hayvanları çok seviyorum ve onlara daha iyi nasıl bakarım araştırıyorum. Odam kitaplarla dolu. Hergün okuyorum. Kitap kokusu en sevdiğim şey.İnsan isterse başarıyor.Pandemide kadınlar olarak burada maske ürettik.Ayrıca Vefalı Eller Kadın Girişimi Kooperatifinde harıl harıl kadın çalışmaları var.Üstelik araç kullanamazsın diyenlerde olurdu şimdi onları araçlarla biryerden diğer yere biz taşıyoruz. Kadın heryerde başarıyor”dedi.

SEMRA AMAN AKYÜREK’İN HABERİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu