GündemKöşe Yazıları

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR

Engelli vatandaşlarımızın  büyük bir kısmı  toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar. Engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirmek bugün onlar için yapılması gereken en öncelikli işlerimizden biri olmalıdır.

Yasalarımız her yüz işçi çalıştıran işyerinin iki sakat işçi çalıştırması zorunluluğunu getirmiştir.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1981 yılının “Uluslararası Engelliler Yılı” olması kararını almış ve 1982 yılından itibaren de 3 Aralık tarihini “Uluslararası Engelliler Günü” olarak belirlemiş. Buna ek olarak Ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihleri arasında, Birleşmiş Milletlere bağlı 156 devletin çeşitli etkinliklerle farkındalık yarattıkları “Uluslararası Engelliler Haftası” her yıl düzenli olarak yapılıyor. Öncelikle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu unutmayalım. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Ancak burada önemli olan, engelin nasıl ya da ne boyutta ortaya çıktığı değil. Önemli olan, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırıp engelli vatandaşlarımızla birlikte dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirme çabasına girebilmesini sağlamaktır.

Evet engel bedende değildir değerli okurlarım engel beyinlerdedir. Bu anlamlı haftada tüm engelli vatandaşlarımızı saygı ile selamlıyorum.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu