GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

En Çok Göç Veren Ülkeler

Dünyada en çok göç veren ülkeleri sizin için derledik

 

En Çok Göç Veren Ülkeler

En Çok Göç Veren Ülkeler Listesi!

HİNDİSTAN

Dünyada en çok göç veren 10 ülke listemizin başında Hindistan gelmektedir. 2020 yılı resmi verilerine göre; neredeyse 18 milyon Hindistanlı kendi ülkesi dışında yaşamaktadır.

Ayrıca veriler, aynı yıl Hindistan’dan en çok Birleşik Arap Emirlikleri’ne göç edildiğini göstermektedir.

En Çok Göç Veren Ülkeler

MEKSİKA

Yüksek suç oranı ve işsizlik gibi pek çok sorunun yaşandığı Meksika, dünyada en çok göç veren ülkelerden biridir.

Veriler, 2020 yılında dünyada en fazla Meksika’dan ABD’ye göç edildiğini göstermektedir. Ayrıca tahminlere göre, ABD’de 15 milyonun üzerinde Meksikalı yaşamaktadır.

Meksika'Nın Sınır Kenti Tijuana'Da Abd'Ye Geçmeye Çalışan Göçmenler  Protesto Edildi - Bbc News Türkçe

RUSYA

Birleşmiş Milletler 2020 verilerine göre; yaklaşık 11 milyon Rus ülkesi dışında yaşamaktadır. Ancak resmi olmayan kaynaklara göre, kendi ülkesi dışında yaşayan 20 milyon Rus olduğu tahmin edilmektedir.

Ayrıca 2020 yılı verilerine göre; dünyada en fazla göç akışının olduğu ülkeler listesinde 4. sırayı Rusya’dan Ukrayna’ya ve 5. sırayı Ukrayna’dan Rusya’ya yapılan göç almaktadır.

En Çok Göç Veren Ülkeler

ÇİN

Birleşmiş Milletler verilerine göre; 10 milyonu aşkın sayısıyla en çok göç veren ülkeler listesinde yer almaktadır. Ancak resmi olmayan sayılara göre; kendi ülkesi dışında yaşayan 50 milyonu aşkın Çinli olduğu tahmin edilmektedir.

19. yüzyıldan itibaren dış göçün devam ettiği ülkede, Büyük Çin dışında yaşayan Çinliler, Denizaşırı Çinliler olarak da isimlendirilmektedir.

Singapur’un Büyük Çin’in dışındaki en çok ve Avustralya’nın Asya dışındaki en çok Çinli nüfusuna sahip ülkeler olduğu düşünülüyor. Ayrıca Manhattan, New York’ta bulunan Chinatown’un ise, Batı Yarımkürede Çinli nüfusunun en yoğun olduğu yerleşim yeri olduğu bilinmektedir.

En Çok Göç Veren Ülkeler

SURİYE

Özellikle Suriye İç Savaşı’nın başlaması en büyük etken olmuştur. Ayrıca hem iç hem de dış göçte büyük bir artış görülmektedir. Bunun yanında en çok Türkiye’ye göç verdiği bilinmektedir.

BANGLADEŞ

Dünyanın nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ülkelerinden biri olan Bangladeş, aynı zamanda en çok göç veren ülkelerden biridir.

PAKİSTAN

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Pakistan, bulunduğu bölgede en çok göç alan ve aynı zamanda en fazla göç veren ülkelerden biridir. Ayrıca Pakistanlıların ülkelerinden göç etme sebeplerinin başında ise, yoksulluk gelmektedir.

En Çok Göç Veren Ülkeler

UKRAYNA

Birleşmiş Milletlerin 2020 verilerine göre. Dünyada en çok göç veren 10 ülke sıralamasında Ukrayna 8. sırada yer almaktadır.

Sovyetler Birliği’nin dağıldığı ve Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan ettiği günden itibaren. Genç ve eğitimli nüfusun, özellikle ülkedeki işsizlik sebebiyle, göçü devam etmektedir. Ayrıca bugün, Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle de dış göçün arttığı bilinmektedir.

AFGANİSTAN

1979’daki Sovyet işgalinin ardından bitmeyen iç çatışmalar göçlere sebep olmuştur. Aynı zamanda dış müdahalelerden dolayı yaşanan sosyal, ekonomik ve siyasal istikrarsızlıklar da bunda etken olmuştur. Bununla birlikte 2021 yılında Taliban’ın yönetime gelmesinden sonra da dış göç hız kesmeden devam etmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu