GündemEğitim

EN GÜZEL ESER ONLARIN

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (BGYC) tarafından “Uyuşturucu ile Mücadelede Toplumun Rolü” konulu yarışmanın ödül töreni yoğun bir katılımla Karesi AVM’de düzenlendi. Kompozisyon ve resim dalında ödül alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Balıkesir Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (BGYC) tarafından düzenlenen “Uyuşturucu ile Mücadelede Toplumun Rolü” konulu yarışmanın ödül töreni Karesi AVM’de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, siyasi parti il ve ilçe başkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı programda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programda Dr. Emre Cem Esen tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Küresel Gazeteciler Konsey Başkanı Mehmet Ali Dim tarafından konuşma gerçekleştirildi.

YILMAZ “ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Gençlerimiz için tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz. Biz bu mücadelenin aslında gençlerimizin bilinçlenmesiyle çok daha hareketli hale gelebileceğine inanan insanlarız. Diması dolu, ne yaptığını bilen, kendisine yapacak işi olan insanların aslında bu tür zararlı alışkanlıklara uymadan, bu ortamlardan etkilenmeden doğruyu yanlışı ayırt edebileceklerini biliyoruz. Biz yerel yöneticiler olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Ve bunu öğrencilerimize hissettiriyoruz. Merak en önemli konu. Merak güdüsünü de BGYC Cemiyetimizin yapmış olduğu bilinçlendirme çalışmaları ile bu merakın öğrenciler üzerinde negatif etkisinin neler olabileceğinin belli edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

YILDIZ” EL ELE VERİRSEK BİRŞEYLER BAŞARABİLİRİZ”

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bu şehirde 2,5 yıldır Sayın Valimizin himayelerinde aşkla yürüttüğümüz bir projemiz var. Bengi projesi. Amacımız ilimizde milli ve manevi değerlerine bağlı. Kendisiyle ve çevresiyle barışık, teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek. Çünkü biz bu dünyada herşeyin akademik başarıdan ibaret olmadığını, Öğrencilerimizin sporda ve kültürel anlamda da başarılar yakalamalarını önemsiyoruz. Doğan Cüceloğlu’nun güzel bir sözü var. “Bir şehri imar ederken nesli  ihya etmeyi unutursanız ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri de tahrip eder” diyordu. Bu anlamda BENGİ Projesi kapsamında yaptığımız Sporda Yetenek 10’la Gelecek Projesi kapsamında şehrimizdeki 187 bin öğrenciden 40 bin tanesine spor yaptırmak koşuluyla onları bir takım zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştık. Ayrıca müzikle, resimle öğrencilerimize dokunduk. Bunlarda gerek Büyükşehir Belediyemizin gerekse ilçe belediyelerimizin çok büyük katkıları oldu. Ancak el ele verirsek bu mücadeleyi kazanırız. ” dedi.

AKYÜREK “BU MÜCADELEDE BGYC OLARAK YERİMİZİ ALDIK”

Uyuşturucu ile mücadelede toplumun rolünün önemine değinen Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti  (BGYC) Başkan Semra Aman Akyürek, “Hem toplumsal sağlığı tehdit eden hem de tacirleriyle terörizmi desteklediği bilinen uyuşturucu maddeyle devletimizin ilgili birimlerince ciddi bir mücadele verildiğinin farkındayız ve takdir ediyoruz. Ancak bu mücadelede toplumun da rol alması yasaların el verdiği şekilde bu zehirle mücadelede destek olunması gerektiğini düşünüyoruz. Hepimiz uyuşturucunun birebir toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini görüyor, yaşıyor ve biliyoruz. Zehir tacirlerinin genç neslimizi hedef aldığını düşünerek özellikle bu konuda mücadele edilmeli. Bu noktada kurumlarla birlikte toplumun da rol alması ve sürekli tetikte olması gerektiğini düşünüyoruz. Buna inanıyoruz.  Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti de bu noktada  önemli bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz dedik. Bu süreçte bizimle birlikte hareket eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız’a, BENGİ projesiyle Balıkesir eğitimine en büyük katkıyı yapan Valimiz Ersin Yazıcı’ya ve yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

DİM “BGYC’Yİ KUTLUYORUM”

Düzenlenen programda konuşan Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, “Uyuşturucu ile mücadelede eğitim kurumları kadar diğer kuruluşlara da önemli görevler düşüyor. Özellikle ailelerin çocuğuna karşı daha ilgili olması lazım.  Ben bu konuda önemli bir çalışma yapan BGYC Başkanımız Semra Aman Akyürek’i tebrik ediyorum. Çok güzel bir farkındalık oluşturuldu. Ayrıca yarışmada ödül alan eserleri de gördüm. Oldukça güzeldi. Bu konuda öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Küresel Gazeteciler Konseyi bünyemizde yer alan Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Semra Aman Akyürek’ten bu resimleri tüm Türkiye genelinde yayınlamak istiyoruz. Buna da talibiz” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (BGYC) tarafından düzenlenen “Uyuşturucu İle Mücadelede Toplumun Rolü” konulu resim yarışmasında Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nden Erva Körükçüoğlu  birinci olurken Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nden Elif Duran ikinci oldu. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nden Murat Efe Saat ise üçüncü oldu. “Uyuşturucu ile Mücadelede Toplumun Rolü” konulu kompozisyon yarışmasında Balıkesir Lisesi’nden Begüm Ata birinci olurken Balıkesir Lisesi’nden Nazar Bozkurt ikinci ve Gizem Köse üçüncü oldu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu